Buijs hekelt eeuwig rondspelen: "Dat laten we aan City en Barça"

31 augustus 2019, 23:17

Vanaf de zijlijn zag Danny Buijs zaterdagavond zijn ploeg een zwakke wedstrijd spelen tegen Heracles Almelo. FC Groningen kwam na rust beter voor de dag dan in de eerste helft, maar goed voetbal speelden de Groningers niet. Ondanks een beter tweede bedrijf, ging de Trots van het Noorden voor eigen publiek met 1-2 onderuit.

"Ik vind dat we niet goed gespeeld hebben", zijn de niet te misverstane woorden van Buijs tegenover FOX Sports. "Je moet eerder aanvoelen dat als het voetballend niet lukt, je andere dingen moet doen om een resultaat te behalen. Dat hebben we aan het begin van de tweede helft goed gedaan. Het is jammer dat je dan de 1-2 om de oren krijgt, een beetje tegen de verhoudingen in op dat moment."

Met name het spel van zijn team voor rust beviel Buijs niet. "Als je met drie man alleen de bal breed naar elkaar speelt en een paar ziekenhuisballen het middenveld inspeelt, dan word je daar niet vrolijk van. Af en toe moet je de diepte zoeken. Voetbal is niet alleen vierhonderd passes naar elkaar geven. Dat laten we aan Manchester City en FC Barcelona. Je moet ook een keer vooruit. Dat hebben we de eerste helft totaal niet gedaan. De tweede helft wel en dan word je een stuk gevaarlijker zonder goed te voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen