Gisteren gemist: De Ligt komt goed weg bij debuut, bekerloting

1 september 2019, 00:30   Bijgewerkt: 31 augustus 2019, 23:50

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 31 augustus.

Zwak debuut De Ligt komt Juventus niet duur te staan in kraker

Juventus heeft Napoli zaterdagavond een eerste tik uitgedeeld in de Italiaanse titelstrijd. De Oude Dame won in een ware Italiaanse kraker met 4-3 van de vice-kampioen van vorig seizoen. Matthijs de Ligt maakte zijn officiële debuut voor Juventus en zag er bij alle tegendoelpunten van de thuisploeg niet goed uit. Hirving Lozano debuteerde eveneens en was direct trefzeker voor Napoli.

Loting KNVB Beker: Vitesse - De Graafschap en Fortuna - ADO

Bij de loting van de eerste ronde van de KNVB Beker hebben Vitesse en De Graafschap elkaar getroffen. De twee profclubs uit Gelderland nemen het eind oktober tegen elkaar op. Heracles Almelo - RKC Waalwijk en Fortuna Sittard - ADO Den Haag zijn de andere meest in het oog springende affiches.

ADO imponeert niet, maar wint wel van zwak VVV-Venlo

ADO Den Haag heeft na drie nederlagen op rij de weg omhoog gevonden: na RKC Waalwijk moest ook VVV-Venlo zijn mindere erkennen in de ploeg van Fons Groenendijk. Het treffen in Den Haag van zaterdagavond was het aanzien nauwelijks waard: ADO was net iets beter dan VVV en won dankzij een treffer van Shaquille Pinas. De winnende goal viel niet geheel toevallig uit een dood spelmoment. Zes van de acht Haagse doelpunten dit seizoen kwamen voort uit standaardsituaties.

Heracles verpest feestje van Padt en wint bij Groningen

Heracles Almelo heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In de eerste helft loerde de ploeg van trainer Frank Wormuth op onnauwkeurigheden bij de thuisploeg met een 0-1 voorsprong tot gevolg. De Groningers kwamen sterk uit de kleedkamer en kwamen gelijke hoogte. Groningen bleef daarna sterker, maar door zondagsschot van Lennart Czyborra eindigde het duel in 1-2.

Eén Fortuna-counter genoeg voor punt bij Heerenveen

Fortuna Sittard heeft met hangen en wurgen zijn eerste punt buitenshuis gepakt tegen sc Heerenveen. De Limburgers waren vrijwel negentig minuten lang de onderliggende ploeg, maar hadden genoeg aan één perfecte counter, die werd bekroond door Felix Passlack: 0-1. Heerenveen kwam via een benutte penalty van Jens Odgaard op gelijke hoogte en joeg op meer, maar de bal viel maar niet goed voor de Friezen.

Becker draagt met assist bij aan stunt tegen Dortmund

Borussia Dortmund is er zaterdagavond niet in geslaagd de ongeslagen status in de Bundesliga te behouden. De club van trainer Lucien Favre ging op bezoek bij Union Berlin verrassend onderuit. De promovendus won het duel met 3-1.

Liverpool breekt clubrecord met simpele zege op Burnley

Liverpool heeft de koppositie in de Premier League weten vast te houden. Op bezoek bij Burnley wonnen The Reds met 0-3 door doelpunten van Trent-Alexander Arnold, Sadio Mané en Roberto Firmino. De overwinning op Burnley betekent een clubrecord voor Liverpool. De ploeg van trainer Jürgen Klopp heeft nu dertien (!) competitiewedstrijden op rij gewonnen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen