Club Brugge doet zichzelf tekort in topper tegen RC Genk

1 september 2019, 16:27

Mede door een assist van Ruud Vormer heeft Club Brugge slechts een punt overgehouden aan de competitietopper tegen RC Genk. Voor eigen publiek deed Brugge zichzelf tekort door te veel kansen te missen: 1-1. Voor trainer Philippe Clement was het duel extra beladen. Hij stond vorig seizoen nog aan het roer bij Genk.

Brugge domineerde in de eerste helft. Het ontbrak de thuisploeg lang aan een doelpunt. Vijf minuten voor de rust brak Vormer met een assist de ban. De oud-Feyenoorder legde een vrije trap op het hoofd van Simon Deli, die het leder in de hoek kopte. David Okereke dacht daarna ook de 2-0 te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege hands.

Vormer zelf was vroeg in de tweede helft dichtbij de 2-0. Een slimme lob legde hij op de lat. Ook gaf hij Okereke een grote kans, maar de Nigeriaanse spits werkte de bal net voor het doel langs. Brugge vergat het duel te beslissen en kreeg na een dik uur de deksel op de neus. Een verraderlijke vrije trap van Bryan Heynen belandde via Hans Vanaken in het doel van Brugge. Plotseling rook Genk bloed en was het in de slotfase beter, maar bleef het bij 1-1.