Ajax-opponent Lille verliest, Dolberg moet debuut Nice uitstellen

1 september 2019, 17:01

Ajax-opponent Lille heeft de tweede competitienederlaag geleden. De Franse vice-kampioen ging zondagmiddag met tien man onderuit bij Reims: 1-0. Lille begint over twee weken aan de Champions League met een uitwedstrijd tegen Ajax.

Lille en Reims bereikten zonder doelpunten de rust. In de eerste 45 minuten was Lille weliswaar de betere partij, maar stichtten de gasten geen enkel gevaar. Na rust raakte Lille vroeg in de problemen. Yusuf Yazici kreeg zijn tweede gele kaart en moest vertrekken. Reims had aanvankelijk moeite om van de overtalsituatie te profiteren. Via een toegekende strafschop maakten de gastheren het verschil. Moussa Doumbia hielp zijn ploeg vanaf de stip aan de voorsprong.

In het restant probeerde Lille het beste ervan te maken, maar bleef het creëren van kansen een probleem. Les Dogues moesten zich bij het ingaan van de extra tijd overgeven. Rémi Oudin besliste het duel. In blessuretijd verzuimde Lille nog wel een strafschop te benutten. Jonathan Bamba stuitte op Pedrag Rajkovic en was de teleurstellende middag voor Lille compleet.

Stade Rennes - Nice 1-2

Kasper Dolberg kon vanmiddag nog niet debuteren voor Nice. Volgens trainer Patrick Vieira was de oud-Ajacied niet wedstrijdfit. Zonder Dolberg won Nice op bezoek bij Stade Rennes, dat tot aan vandaag nog geen punt had laten liggen. Nice won met 1-2 dankzij doelpunten van Wylan Cyprien en Racine Coly en staat nu samen met PSG en Rennes bovenaan.