Heerenveen naast Van Hau mogelijk ook hoofdsponsor uit Azië

2 september 2019, 13:57

Met de naderende komst van Doan Van Hau (20) speelt sc Heerenveen niet alleen in op het sportieve gedeelte van de club, met de transfer van de verdediger spelen de Friezen ook in op de commerciële kansen in zijn thuisland Vietnam. Als de medische keuring geen problemen oplevert, wordt hij spoedig gepresenteerd. Heerenveen - dat mogelijk ook een hoofdsponsor uit Azië krijgt - betaalt geen huursom en ook geen loon.

Dat schrijft de Leeuwarder Courant. Dat loon was normaliter niet te betalen voor sc Heerenveen, aangezien het een speler buiten de EU betreft. "Vervolgens is onze commerciële afdeling aan de slag gegaan. Zij zagen kansen en hebben in Vietnam een deal gesloten", aldus technisch manager Gerry Hamstra, die de verdediger op het spoor kwam via een tip. "We hebben beelden en data van hem bekeken. Op basis daarvan raakten wij overtuigd."

Wel sponsor gezocht, geen investeerder

De geruchten doen ook de ronde dat sc Heerenveen een buitenlandse hoofd- en shirtsponsor krijgt of mogelijk zelfs een investeerder. Dat wordt met klem ontkend, omdat het volgens algemeen directeur Cees Roozemond niet in het DNA van de club past. "Wij zijn met buitenlandse, waaronder Vietnamese, én Nederlandse partijen in gesprek over het hoofdsponsorschap. Ik hoop over één of twee weken duidelijkheid te hebben. Wij krijgen in ieder geval geen investeerder of aandeelhouder." De transfer van Van Hau was in eerste instantie namelijk gericht op het sportieve deel en niet op het commerciële.

Lees ook: Vietnamese hoofdsponsor is een optie voor Heerenveen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen