Miedema niet inzetbaar bij Oranje, broer Lars naar Den Bosch

2 september 2019, 17:38

Na Lieke Martens is nu ook Vivianne Miedema geblesseerd bij de Oranje Leeuwinnen. De spits kan dinsdag iet meedoen in de interland tegen Turkije in Heerenveen. Dat heeft de KNVB bevestigd.

De spits van Arsenal deed vrijdag nog wel mee tegen Estland de spits scoorde toen twee keer. Ze werd vroegtijdig naar de kant gehaald met een hamstringblessure. "Ik voelde mijn hamstring wat bij mijn tweede doelpunt. We moeten voor de wedstrijd van dinsdag kijken hoe het gaat", zei Miedema na de wedstrijd. Het is haar dus niet gelukt om op tijd fit te worden voor het EK-kwalificatieduel tegen Turkije. Dat geldt ook voor Lieke Martens, die eerder al moest afzeggen.

Broer Miedema van PEC naar Den Bosch

Tegelijkertijd is er ook nieuws over Lars Miedema, de broer van Vivianne. De negentienjarige aanvaller is op Deadline Day getransfereerd van PEC Zwolle naar FC Den Bosch. Hij tekent in Brabant voor twee jaar, met de optie op een extra jaar. De negentienjarige spits wist bij PEC niet door te stoten naar speeltijd in het eerste elftal. "Ik kreeg meteen een goed gevoel bij deze club, waar jonge spelers een kans krijgen. De technische mensen van FC Den Bosch waren overtuigd dat ze mij wilde hebben. En ik heb erg veel zin in deze uitdaging", zegt Miedema, die door PEC Zwolle wordt omschreven als een 'echte goaltjesdief'.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen