'Engelse clubs dienen verzoek in om deadline weer te verlaten'

3 september 2019, 08:34   Bijgewerkt: 3 september 2019, 09:29

De Premier League-clubs willen dat de transferdeadline in Engeland weer wordt gelijkgetrokken aan die van de rest in Europa. Hoewel er twee jaar geleden nog gekozen werd om vanaf dit jaar de deadline te vervroegen naar voor de start van de competitie (8 augustus) gaat er nu juist weer een serieuze stemming op om het te verlaten.

Dat schrijft The Times. Liverpool is de drijvende kracht achter het idee van de Engelse clubs en The Reds gaan dit voorstel bij de eerstvolgende vergadering inbrengen. Hoewel ze destijds voor het nieuwe idee stemden, wil de club van Jürgen Klopp dat het toch weer wordt gelijkgetrokken. Ook Manchester United zou een van de voortrekkers zijn van het opvallende initiatief.

Lees ook: Engelse transfermarkt dicht voor start seizoen

Wat hen betreft gaat het om een verandering op korte termijn, het liefst al per volgend seizoen. Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino sprak zich eerder ook al openlijk uit tegen het nieuwe systeem, omdat spelers na het sluiten van de Engelse transferwindow nog twintig dagen hebben om een nieuwe club te zoeken elders in Europa. In zijn geval stond Christian Eriksen lang in de concrete belangstelling van Real Madrid. Dit seizoen ging de Engelse markt op 8 augustus dicht, terwijl in vrijwel de rest van Europa dat op 2 september gebeurde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen