Heerenveen-aanwinst Van Hau: "Heel mijn land is trots op me"

3 september 2019, 09:59

De transfer van Doan Van Hau naar sc Heerenveen heeft iets losgemaakt in Vietnam. De presentatie van de linksachter werd maandag massaal bekeken in zijn thuisland en het aantal volgers dat de Friese club op Facebook heeft, is in korte tijd verdrievoudigd. "Niet alleen mijn familie, maar heel mijn land is trots op me", sprak Van Hau bij zijn presentatie tegen de Leeuwarder Courant.

De verdediger, die wordt gehuurd van Hanoi FC, is de eerste Vietnamees in de Eredivisie. "Lionel Messi is mijn grote idool. Maar omdat ik linksback ben, zijn ook spelers die op mijn positie voetballen voorbeelden voor me. Jordi Alba van FC Barcelona bijvoorbeeld, Marcos Alonso van Chelsea en Marcelo van Real Madrid. Ik heb op YouTube heel veel filmpjes van die spelers bekeken om zelf een betere voetballer te worden", zei hij.

Van Hau zegt goed ontvangen te zijn in Heerenveen. "De eerste indrukken zijn goed. Ik geniet van dit moment en ga mijn uiterste best doen bij deze club. Mijn mentaliteit is mijn kracht, ik ben een speler die veel strijd levert en die zijn teamgenoten heel graag wil helpen. Ik wil iets van de Vietnamese voetbalcultuur laten zien aan de fans van Heerenveen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen