'Garcia de la Vega zorgt voor grote twijfels bij Roda JC'

4 september 2019, 07:44

Bij Roda JC heersen grote zorgen over beoogd eigenaar Mauricio Garcia de la Vega. Volgens De Limburger zijn er twijfels over de betrouwbaarheid van de Mexicaan. Ingewijden melden aan de krant dat De la Vega nog steeds geen bankgarantie heeft afgegeven voor de financiële tekorten. De zorgen zijn dusdanig dat achter de schermen wordt gewerkt aan een noodplan.

Het NRC kwam vorige week met een onthullend stuk over de Mexicaan. Uit onderzoek bleek volgens die krant dat De la Vega financiële verplichtingen niet is nagekomen en dat er nog een behoorlijk aantal slepende conflicten rondom hem lopen. Maar volgens [a,https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190904_00121241/grote-onrust-bij-roda-over-beoogd-eigenaar-garcia-de-la-vega?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_term=limburger&utm_content=article&utm_campaign=seeding,_blank,De Limburger] zorgt niet alleen dat artikel voor de toegenomen argwaan. 

Garcia de la Vega stapte in juni in bij Roda waarmee een faillissement werd voorkomen. De Mexicaan zou vanaf dit seizoen verantwoordelijkheid nemen voor de financiële tekorten. Echter ligt er nog steeds geen bankgarantie, weten goed geïnformeerde bronnen van De Limburger. Die garantie is een voorwaarde, wil de KNVB überhaupt de begroting van Roda JC goedkeuren.

Ook zou een sponsor al hebben moeten bijspringen voor het tijdig betalen van de salarissen. Dat ontkent de woordvoerder van De la Vega. Volgens de zegsman is de Mexicaan nog steeds bezig met te voldoen aan de eisen van de KNVB. Achter de coulissen houdt men rekening met het ergste. Het reddingsplan, dat al werd opgesteld vlak voor de komst van De la Vega, ligt nog altijd op de plank.

Lees ook: Roda en Van der Luer krijgen drie dagen voor oplossing

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen