Promes voelt vertrouwen van Koeman na behouden selectieplek

4 september 2019, 08:27

Quincy Promes is niet verbaasd dat hij een oproep kreeg voor het Nederlands elftal deze interlandperiode. Hoewel de aanvaller geen basisplaats heeft veroverd bij Ajax, verdiende hij wel een plekje in de groep van Ronald Koeman. "Ik weet dat de bondscoach vasthoudt aan een vaste groep, omdat we een bepaalde weg zijn ingeslagen", aldus Promes.

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Promes voelt dan ook het vertrouwen van de bondscoach van Nederland. "Zeker. Dat laat zien dat we met een vaste groep aan het bouwen zijn. Dat is ook belangrijk, want na de periode hiervoor met veel wisselingen kunnen we nu aan elkaar wennen en op elkaar ingespeeld raken. Zo kan er iets moois ontstaan."

Wel beseft de aanvaller dat hij op een gegeven moment een basisplaats moet veroveren in Amsterdam om in beeld te blijven bij Koeman, al liet hij weten dat hij daar wel op rekent. Bij Andy in de Auto werd hem gevraagd naar of hij zich in de basis zou spelen. "Als dat niet lukt? Dan heb ik gefaald. Daar denk ik niet aan. Eerlijk gezegd ga ik daar niet vanuit. Ik heb daar niet eens over nagedacht", vertelde hij. "Maar de jongens van vorig seizoen hebben het goed gedaan. Ik moet dus gewoon voor mijn plekje vechten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen