Moreno bereid stap terug te doen voor Enrique bij Spanje

4 september 2019, 11:22   Bijgewerkt: 4 september 2019, 11:48

De Spaanse bondscoach Roberto Moreno is bereid een stap terug te doen mocht Luis Enrique weer willen terugkeren in zijn oude functie. Enrique stapte op in juni bij de Spaanse bond, omdat zijn dochter ernstig ziek was. Treurig genoeg is zijn dochtertje inmiddels overleden aan de gevolgen van botkanker. 

"Als Luis op een dag besluit om terug te keren, dan zou ik zonder twijfel een stap terug doen en weer met hem samenwerken", aldus Moreno op een persconferentie, geciteerd door Marca. "Ik beschouw Luis als een vriend en vriendschap komt altijd op de eerste plaats." Tot het moment dat Enrique afscheid nam, werkte het duo al samen bij de nationale ploeg van Spanje

De oud-trainer van Barcelona werd in juli 2018 benoemd als bondscoach van het Spaanse elftal, maar vertrok dus al na minder dan een jaar vanwege een trieste situatie in zijn privésfeer. Vorige week kwam het tragische nieuws naar buiten, dat zijn dochter op achtjarige leeftijd is overleden aan botkanker.

Moreno, die al een geruime tijd de vaste assistent van Enrique was, nam het stokje nadat de oud-trainer van FC Barcelona een stap terug deed definitief over. "Het was een heel lastige week, maar we zullen proberen om een klein beetje blijdschap te brengen in deze vervelende periode," zei Moreno over de recente gebeurtenis. 

Moreno zal zich nu met de nationale ploeg van Spanje moeten focussen op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Roemenië en de Faeroer Eilanden. De wereldkampioen van 2010 kent tot dusver een uitstekende start in Groep F en gaat fier aan kop. Na vier wedstrijden verloor Spanje nog geen punt en kreeg het slechts twee treffers tegen. 

Lees ook: Enrique stopt per direct als bondscoach van Spanje

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen