Zevental Leeuwinnen op lijst voor FIFPro elftal van het jaar

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

4 september 2019 – Mooi nieuws voor zeven Nederlandse Leeuwinnen: Sari van Veenendaal, Stefanie van der Gragt, Danielle van de Donk, Jackie Groenen, Sherida Spitse, Lieke Martens én Vivianne Miedema zijn kanshebber om in het elftal van het jaar te komen van FIFPro.

Zevental Leeuwinnen op lijst voor FIFPro elftal van het jaar

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Voor Van der Gragt, Spitse en Van Veenendaal is het de eerste keer dat ze zijn opgenomen in de voorlopige lijst genomineerden, die uit vijf keepsters, twintig verdedigsters, vijftien middenveldsters en vijftien aanvalsters bestaat. Shanice van de Sanden en Anouk Dekker werden eerder wel genomineerd, maar behoren nu niet tot de kanshebbers. Van Veenendaal en bondscoach Sarina Wiegman zijn ook genomineerd door de FIFA, Vivianne Miedema overleefde daarin de laatste schifting niet

De Verenigde Staten is met veertien afgevaardigden by far het meest vertegenwoordigd in de lijst, gevolgd door Engeland en Nederland met zeven. Bij de clubteams is Olympique (13) koploper, gevolgd door FC Barcelona en Lyon (3). In 2017 - de laatste keer dat het elftal werd samengesteld - bestond die uit de volgende voetbalsters: Hedvig Lindahl; Lucy Bronze, Nilla Fischer, Irene Paredes, Wendie Renard; Camille Abily, Dzsenifer Marozsan, Marta; Pernille Harder, Lieke Martens en Alex Morgan.

Lees ook: Van Veenendaal geniet in luwte: "Ik hoef niet in de schijnwerpers"

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd