Veltman terug bij Oranje: "Ik hoop op minuten, maar ken mijn plek"

4 september 2019, 19:13   Bijgewerkt: 4 september 2019, 19:38

Joël Veltman kan aanstaande vrijdag tegen Duitsland zijn rentree maken in het Nederlands elftal. Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat de Ajax-verdediger zijn laatste interland speelde. Door blessureleed was Veltman lang uit de roulatie. De Ajacied werd onlangs na lange tijd weer opgeroepen voor Oranje en meldde zich met kriebels in zijn buik in Zeist.

Zeist is Veltman niet onbekend. De verdediger heeft gedurende zijn revalidatie veel tijd doorgebracht op de KNVB Campus. "De laatste keer dat ik hier was, was ik drie velden hierachter aan het revalideren. Anderhalf, twee jaar later mag ik hier meedoen met de trainingen", zegt Veltman vol trots in gesprek met FOX Sports.

"Voor je land uitkomen is het mooiste wat er is. Het is een cliché, maar het is echt zo", aldus de verdediger, die nog nooit tegen Duitsland speelde. "Het kan zomaar de eerste keer zijn, maar ik ga niet roepen dat ik moet spelen. Helemaal niet. Natuurlijk hopelijk ik op minuten, maar ik ken mijn plek", vervolgt Veltman, die deze zomer in de belangstelling stond van naar verluidt West Ham United. "De meest concrete interesse kwam uit Engeland. Dat ging niet door omdat Ajax nee zei. Het was even teleurstellend, maar ik ben een jongen die altijd hard blijft werken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen