McGuane van Barça naar Telstar: "Jonker gelooft in mij"

4 september 2019 – Telstar baarde opzien door op de slotdag van de zomerse transferperiode Marcus McGuane over te nemen van FC Barcelona. De twintigjarige Engelse middenvelder wordt voor één jaar gehuurd van de Spaanse grootmacht. De trainer van Telstar, Andries Jonker, heeft een grote rol gespeeld in de tijdelijke overgang.

McGuane van Barça naar Telstar: "Jonker gelooft in mij"

Jonker en McGuane werkten eerder samen bij Arsenal. "Hij gelooft in mij en ik geloof in hem. Ik kijk tegen hem op. Hij heeft met grote spelers gewerkt. Zijn visie op voetbal spreekt mij aan. Ik heb altijd van Nederlands voetbal gehouden", laat de jonge Engelsman weten aan het Noordhollands dagblad.

McGuane maakte anderhalf jaar geleden de overstap van Arsenal naar FC Barcelona. "Toen ik van Arsenal naar Barcelona kon in 2018, vond ik dat een kans die ik niet kon laten liggen. Ik mocht zelfs meetrainen met de A-selectie. De eerste keer dat ik Messi zag, kon ik geen woord uitbrengen. Dat was een geweldige ervaring, maar op dit moment heb ik gewoon eerste-elftalvoetbal nodig", onderbouwt hij zijn keuze voor Telstar.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd