Noord-Ierland aast op stunt in groep van Oranje

5 september 2019, 09:46   Bijgewerkt: 5 september 2019, 09:58

Duitsland tegen Nederland is vrijdag de absolute kraker in kwalificatiegroep C, maar ondertussen is het foutloze Noord-Ierland nog steeds koploper in de poule. Het land oefent donderdagavond zelf tegen Luxemburg, waarna maandag Duitsland bezoek komt. De Noord-Ieren hopen te kunnen stunten, maar blijven ook realistisch.

De ploeg van bondscoach Michael O'Neill zit in een positieve flow, het won namelijk alle vier de wedstrijden in Groep C en hoopt ook na de zomerstop deze lijn door te trekken. De komende maanden worden cruciaal voor de Noord-Ieren, in directe confrontaties met Nederland en Duitsland moeten zij de koppositie verdedigen. Aankomende maandag komt Die Mannschaft op bezoek in Belfast, maar eerst wacht donderdagavond een oefenduel met Luxemburg. Verdediger Stuart Dallas beschouwt de oefenwedstrijd tegen Luxemburg als een uitstekende voorbereiding op de confrontatie met Duitsland.

"We hebben vier wedstrijden op een rij gewonnen en willen dit gevoel vasthouden", zei Dallas tegen de Engelse media. "We willen dit momentum vasthouden, want het brengt ons vertrouwen."De rechtsback van Leeds United blijft echter realistisch en weet dat het maandag een lastige klus wordt tegen Duitsland. "We maken ons heus geen illusies, we weten dat het moeilijk gaat worden. Maar we moeten geloven dat er in die wedstrijd iets te halen valt, anders hoef je er niet eens aan te beginnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen