Straf De Graafschap na fakkels tijdens play-offs deels afgezwakt

5 september 2019, 16:19

De Graafschap is met gedeeltelijk succes in beroep gegaan tegen de straf die het kreeg na duels in de play-offs van vorig seizoen. Op De Vijverberg werden fakkels afgestoken en daarvoor kreeg de club niet alleen een boete, maar ook werd voor de vakken 22, 23 en 24 een duel zonder publiek opgelegd. In beroep is (slechts) een deel van die straf blijven staan.

Dat schrijft De Gelderlander. Tegen SC Cambuur en Sparta Rotterdam werd vuurwerk afgestoken in de play-offduels, iets dat verboden is door de voetbalbond. De Superboeren vonden dat vakken 23 en 24 niet schuldig waren, omdat de harde kern (Brigata Tifosi) in vak 22 zit. In hoger beroep zijn vakken 23 en 24 dan ook vrijgesproken, terwijl de straf voor vak 22 en de boete van 15 duizend euro gehandhaafd blijft door de tuchtcommissie.

Dat bedrag werd inmiddels door de supporters al bijeengebracht tijdens een inzamelingsactie, zodat de club daarvoor niet hoeft op te draaien. "We zijn blij dat de commissie heeft ingezien dat de vaders, moeders, opa's en oma's in de andere vakken geen straf verdienen", aldus algemeen directeur Martijn Ostendorp over het feit dat de vakken 23 en 24 niet meer zijn bestraft. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen