Van de Looi beseft dat punten nodig zijn voor 'nieuw' Jong Oranje

5 september 2019 – Jong Oranje is de laatste maanden een nieuwe weg ingeslagen, toch beseft bondscoach Erwin van de Looi dat die nieuwe visie maar op één wijze kracht bijgezet kan worden: namelijk met een overwinning op de leeftijdsgenoten van Cyprus. "Tegen Mexico is het goed gelukt, dat was vriendschappelijk. We moeten winnen, daar begint alles mee."

Van de Looi beseft dat punten nodig zijn voor 'nieuw' Jong Oranje

Dat zei de bondscoach tegenover FOX Sports over de nieuwe manier van werken bij het beloftenteam. "Vorig jaar in Spanje zijn we begonnen met de groep die nu zo is, alleen Donyell (Malen, red.) en Justin (Kluivert, red.) zijn 'gepromoveerd' naar het grote Oranje", aldus Van de Looi, die bewust voor een vaste(re) groep kiest. "We hebben een nieuwe speelstijl neergezet. Met een nieuwe manier van drukzetten en afgesproken wat we willen uitstralen. De energie moet erin en het moet de mensen weer aanspreken."

In de oefenwedstrijden lukte dat goed, nu moet het aanstaande dinsdag tegen Jong Cyprus ook worden beloond met een goed resultaat tijdens de start van de EK-kwalificatie. "Het gaat uiteindelijk om de punten", knikt Van de Looi, die ondanks het doorschuiven van Kluivert en Malen nog over genoeg talent beschikt. "Uiteindelijk houden we een hele mooie lijst over." Onder andere Jay-Roy Grot, Mohammed Ihattaren en Myron Boadu hebben zich met blessures moeten afmelden bij Jong Oranje.

Eredivisie

gerelateerd