Advocaat niet in voetspoor van Hiddink

Ger
23 juni 2006, 22:55

Voor Dick Advocaat en Zuid-Korea is het WK in Duitsland voorbij. De Aziaten verloren vrijdagavond in groep G met 2-0 van Zwitserland. Door het resultaat mogen de Zwitsers samen met Frankrijk naar de achtste finales.

De Zwitsers hadden in ieder geval aan een gelijkspel genoeg om de volgende ronde te halen. Die uitgangspositie had de ploeg te danken aan het late doelpunt van Tranquillo Barnetta tegen Togo, waardoor het doelsaldo beter was dan dat van Zuid-Korea. Zwitserland moest het in Hannover zonder Daniel Gygax stellen. De 24-jarige middenvelder liep in het duel met Togo een gekneusde maagspier op.

Na 23 minuten troffen de Zwitsers wel raak. Uit een vrije trap van Hakan Yakin kopte Philippe Senderos uitstekend binnen. De verdediger van Arsenal kwam bij die actie op pijnlijke wijze in aanraking met Jin-Cheul Choi, waarna beide spelers met een hoofdwond naar de kant moesten. Het duo zou enkele minuten later weer binnen de lijnen terugkeren.

Na de openingstreffer bleef Zwitserland de aanval zoeken. Vooral Hakin zorgde voor gevaar met enkele uithalen en vrije trappen. Pas aan het einde van de eerste helft kwam Zuid-Korea met een klein offensief. In de 42e minuut hadden de Aziaten met iets meer geluk kunnen scoren uit een rommelige situatie voor het doel van Pascal Zuberbühler. Niet veel later had de goalie een prima redding in huis op een schot van Chun-Soo Lee.

In de blessuretijd van de eerste helft had Frei de Zwitsers op een grotere voorsprong moeten zetten. Geheel vrijstaand verzuimde hij echter om een voorzet langs doelman Woon-Jae Lee te koppen. Doordat Frankrijk en Togo in het andere groepsduel met 0-0 de kleedkamers opzochten, hield Zuid-Korea ondanks de achterstand bij de rust de tweede plek in handen.

Met enkele wissels probeerde Advocaat een doelpunt te forceren, maar de beste kansen waren voor Zwitserland. De ploeg van Kuhn dook geregeld gevaarlijk op voor het Aziatische doel. Op het uur zag Frei een schot op de paal terechtkomen. In de 77e minuut werd de confrontatie beslist. Frei ontving op gelukkige wijze de bal, omspeelde sluitpost Lee en schoof op beheerste wijze binnen. Na de 2-0 doofde het heilige vuur bij Zuid-Korea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen