Jong Oranje-concurrent Portugal kent genade met Gibraltar

5 september 2019 – Jong Oranje kan zich aanstaande dinsdag tegen Cyprus in Groep 7 geen fout veroorloven: de ploeg van trainer Erwin van de Looi zag hoe concurrent Portugal donderdagavond direct van de nul af kwam door in eigen huis te winnen van Gibraltar. De teller voor de Portugezen stokte 'slechts' op 4-0, waar Wit Rusland eerder de tien treffers haalde tegen de leeftijdsgenoten van het dwergstaatje.

Jong Oranje-concurrent Portugal kent genade met Gibraltar

Daardoor staat datzelfde Wit-Rusland aan kop met een doelsaldo van +10, gevolgd door Portugal. Ook opponent Cyprus heeft al drie punten verzameld en staat daardoor boven Oranje, dat nog niet gespeeld heeft. Noorwegen is ook nog niet in actie geweest, maar speelt vrijdagavond al tegen Cyprus. Om een scenario te voorkomen zoals Oranje heeft in de poule met Noord-Ierland, moet het tegen Cyprus direct resultaat boeken.

Lees ook: Van de Looi beseft dat punten nodig zijn voor 'nieuw' Jong Oranje

Namens Portugal kwamen Francisco Trincão, Dany Mota (2x) en voormalig Willem II-target Diogo Queirós op het scoreformulier. Gibraltar heeft als enige drie duels gespeeld, maar is nog zonder punten en heeft een doelsaldo van -15 goals. Dinsdagavond wacht voor Jong Oranje de aftrap van de kwalificatiereeks in Doetinchem tegen Cyprus: er wordt om 19.00 gespeeld. 

Eredivisie

gerelateerd