Vietnamese omroep koopt uitzendrechten Eredivisie

6 september 2019, 11:19   Bijgewerkt: 6 september 2019, 13:38

Als gevolg van de transfer van Doan Van Hau naar sc Heerenveen heeft het Vietnamese VTVcab (aanbieder van betaalde zenders) de uitzendrechten voor de Eredivisie gekocht. Met de komst van de eerste Vietnamese voetballer naar Nederland, krijgt vooral de populairiteit van Heerenveen in Vietnam een enorme boost. 

Sinds Van Hau in verband van gebracht met Heerenveen, werd de Friese club in een mum van tijd populair in Vietnam. Voordat de naam Van Hau viel, had Heerenveen 70.000 likes voor zijn eigen Facebook-pagina. Na het officieel maken van de transfer schoten de likes omhoog. Momenteel staat de teller op ruim 318.000 vind ik leuks.  Daarmee is Heerenveen op Facebook achter Ajax, Feyenoord en PSV de vierde club van Nederland.

Aanvankelijk kon Heerenveen de komst van de twintigjarige verdediger niet realiseren. Dit omdat spelers buiten de Europese Unie een hoger salaris verdienen. Door in te spelen op de commerciële kansen in Vietnam kon Heerenveen de transfer alsnog in orde maken. Het is ook mogelijk dat de club een Vietnamese hoofdsponsor krijgt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen