Pienaar gaat ervaring opdoen bij Heitinga's Ajax O19

6 september 2019, 16:07

Oud-Ajacied Steven Pienaar (op archiefbeeld) gaat dit seizoen meelopen bij Johnny Heitinga, om ervaring op te doen voor zijn carriere als coach in het betaald voetbal. De Zuid-Afrikaan wil uiteindelijk zijn Pro Licence van de UEFA halen, waarna hij aan de slag wil als trainer(coach) bij een volwaardige club. Heitinga heeft dit seizoen de verantwoordelijkheid over Ajax Onder 19, waar Pienaar dus mee gaat lopen. 

In gesprek met ELF Voetbal blikt hij alvast vooruit op zijn nog prille trainerscarriere. "Na mijn afscheid als speler wilde ik even niets met voetbal te maken hebben. Ik wist niet zo goed wat ik wilde. Uiteindelijk schreef ik mij op aanraden van mijn zaakwaarnemer in voor de trainerscursus", zegt hij in gesprek met het voetbalmaand. Pienaar heeft als doel om zijn Pro Licence, dit is het hoogste UEFA-diploma, te halen.

Wanneer Pienaar deze licentie wil gaan halen, is hem nog niet helemaal duidelijk, hij wil eerst ervaring opdoen voordat hij daaraan begint. "Dit seizoen ga ik met Johnny Heitinga meelopen", zegt Pienaar. De Zuid-Afrikaan koestert nog altijd warme gevoelens voor de Amsterdamse club. "Wie weet kan ik ooit bij Ajax aan de slag. Engeland is ook erg interessant. Ik mag een club uit de Championship of de League One trainen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen