Koeman verrast niet en kiest voor gebruikelijke elftal in Hamburg

6 september 2019, 19:33   Bijgewerkt: 6 september 2019, 20:43

Bondscoach Ronald Koeman heeft vrijdagavond in de kraker tegen Duitsland geen verrassingen opgenomen in zijn opstelling. De bondscoach geeft vertrouwen aan de gebruikelijke basiself, waardoor Denzel Dumfries (PSV) en Quincy Promes (Ajax) gewoon aan de aftrap verschijnen. Ook hebben Marten de Roon en Ryan Babel een basisplaats in Hamburg.

Dat heeft Koeman bekend gemaakt. Promes is geen vaste waarde bij Ajax en was bovendien de laatste weken geblesseerd, maar start tegen Duitsland wel gewoon vanaf de aftrap. Debutant Donyell Malen begint daarom op de bank, net als Davy Pröpper. Steven Bergwijn en Donny van de Beek zijn normaliter kanshebbers om te starten, maar ook dat duo is geblesseerd.

Dat Koeman deze keuzes maakt is niet verrassend. De keuzeheer liet eerder al weten niet te gaan verrassen, alleen kwam naar buiten dat Joël Veltman mogelijk zou gaan starten. Dumfries behoudt ondanks zijn mindere vorm bij PSV gewoon het vertrouwen, wat ook geldt voor Promes [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/355537/promes-voelt-vertrouwen-van-koeman-na-behouden-selectieplek/,_blank,voorin]. Het duo Matthijs de Ligt - Virgil van Dijk is - zoals aangekondigd - nog ongewijzigd. Daarmee is de formatie hetzelfde als in de Johan Cruijff ArenaA, toen Nederland met 2-3 verloor door een late treffer van Nico Schulz. 

Lees ookKoeman ziet geen favoriet en rekent op meer stabiliteit achterin

Opstelling Nederland: Jasper Cillessen; Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk, Daley Blind; Marten de Roon, Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong; Ryan Babel, Memphis Depay, Quincy Promes

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen