Halilhodzic gelijk bij Marokko debuut, Ziyech mist penalty

6 september 2019, 23:06   Bijgewerkt: 6 september 2019, 23:13

Marokko heeft vrijdagavond bij het debuut van bondscoach Vahid Halilhodzic gelijkgespeeld tegen Burkina Faso. Met Hakim Ziyech – die wederom een penalty miste – en de broers Nourdin en Sofyan Amrabat in de basis was een laat doelpunt van Zouhair Feddal genoeg voor een remise: 1-1.

Als opvolger van de vertrokken Hervé Renard had Halilhodzic weinig verrassingen in zijn opstelling van Marokko. Ajacied Noussair Mazraoui was er niet bij, hij zit bij Jong Marokko, maar zat wel op de tribune. Hij zag hoe zijn teamgenoot Ziyech na vijftig minuten wederom een strafschop miste, net als in zijn laatste interland namens Marokko.

Op de Afrika Cup faalde hij vanaf elf meter tegen Benin, waarna Marokko zelfs werd uitgeschakeld. Dat deed hij ook tegen Burkina Faso, bij wie Bertrand Traoré negentig minuten mee deed. Hij koos dezelfde hoek als afgelopen zomer, maar anders toen hij de paal raakte, werd de inzet ditmaal gekeerd door de goalie.

Het kostte Marokko bijna weer een goed resultaat, want na zeventig minuten opende Cyrille Bayala de score namens de bezoekers na een enorme fout van Marokko-keeper Munir. Vlak voor tijd werkte Feddal van dichtbij echter de gelijkmaker binnen nadat een hoge voorzet in de doelmond werd gekopt, waardoor hij een debuutnederlaag voor Halilhodzic voorkwam.