Debuterende Bacuna helpt Curaçao met assist aan zege

8 september 2019 – Juninho Bacuna heeft bij zijn debuut namens Curaçao direct zijn visitekaartje afgegeven. De middenvelder van Huddersfield Town gaf in de Nations League tegen Haïti in de nacht van zaterdag op zondag direct de winnende assists op Elson Hooi, die voor het enige doelpunt van de wedstrijd tekende namens de formatie van Remko Bicentini: 1-0.

Debuterende Bacuna helpt Curaçao met assist aan zege

Bacuna gaf recentelijk aan voor Curaçao te kiezen, omdat hij de concurrentie in Nederland niet meer dacht te winnen. Hij werd direct opgeroepen en kreeg een basisplaats, net als onder andere Eloy Room, Darryl Lachman, Rangelo Janga, Brandley Kuwas en zijn broer Leandro Bacuna. Het duel was lang in evenwicht, maar twintig minuten voor tijd speelde Bacuna de bal naar Hooi, die na een mooie aanval uiteindelijk de winnende maakte.

Door de zege gaat Curaçao aan kop van de CONCAF Nations League, die uiteindelijk rechtgezet op deelname aan de Gold Cup in 2021. Costa Rica is de derde ploeg uit Groep D, waaruit twee zich uiteindelijk plaatsen voor de Nations League. Het doel van Bacuna was om zich met Curaçao uiteindelijk te plaatsen voor het WK in Qatar. "Dat wordt een hele uitdaging, maar ik wil graag proberen geschiedenis te schrijven met het elftal", zei hij bij zijn keuze.

Lees ook: Bacuna kiest vanwege concurrentie bij Oranje voor Curaçao

Eredivisie

gerelateerd