Ook Ecuador, Colombia en Peru willen WK 2030 organiseren

8 september 2019, 11:44

Ecuador, Colombia en Peru hebben zich officieus kandidaat gesteld om het WK in 2030 te gaan organiseren. Dat heeft Ecuador-president Lenín Moreno laten weten via Twitter. Hoewel het nog ruim tien jaar duurt voor het toernooi wordt georganiseerd, is er al veel belangstelling voor het evenement.

Naast dit Zuid-Amerikaanse trio zouden ook Argentinië, Uruguay (dat het dan honderd jaar na het WK in 1930 heeft), Paraguay en Chili interesse hebben, net als Engeland dat het dan met de rest van het Verenigd Koninkrijk wil organiseren. Marokko - dat ook belangstelling had voor het WK 2026 - heeft ook al laten weten geïnteresseerd te zijn en krijgt daarbij mogelijk hulp van Spanje, dat denkt aan een gezamenlijk bid.

Het WK in 2022 wordt georganiseerd in Qatar, terwijl vier jaar later het programma op de rol staat in Verenigde Staten, Canada en Mexico. Met het naastgelegen Ecuador, Colombia en Peru zou het WK tweemaal achter elkaar in Zuid-Amerika worden georganiseerd. De FIFA beslist in 2022 waar het WK van 2030 wordt gehouden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen