Roda JC sluit negatieve week positief af tegen TOP Oss

8 september 2019, 16:25   Bijgewerkt: 8 september 2019, 16:43

Roda JC heeft zondagmiddag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In eigen huis was de ploeg van Jean-Paul de Jong na een roerige week te sterk voor TOP Oss: 2-1. Dankzij een uitstekende eerste helft met uitblinker Jordy Croux was de thuisploeg dankzij doelpunten van Richard Jensen en Ike Ugbo duidelijk de betere dan de opponent.

Al na drie minuten werkte Jensen van dichtbij de openingstreffer binnen, nadat er eerst ongedekt ingekopt kon worden door verdediger Daryl Werker stond hij op de juiste plaats. Een bijzondere treffer voor Jensen, die na een half jaar blessureleed zijn rentree maakte in de basisopstelling van de Limburgers. TOP Oss, dat de vorige wedstrijd nog doelpuntloos gelijkspeelde tegen De Graafschap, kreeg geen poot aan de grond in het Parkstad Limburg Stadion.

Nog voor de pauze verdubbelde Roda JC, ondanks dat Roland Alberg geblesseerd uitviel, via Ugbo de score uit de rebound, omdat keeper Ronald Koeman jr. de bal los liet. In de tweede helft hadden de bezoekers wel een sterke fase, maar trainer Klaas Wels zag Philippe Rommens pas diep in blessuretijd de aansluitingstreffer maken, nadat de thuisploeg al vele kansen op de 3-0 had gemist. Na de onrust van afgelopen week rondom eigenaar Mauricio Garcia de la Vega en het [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/355569/roda-en-van-der-luer-treffen-regeling-en-nemen-afscheid/,_blank,vertrek van clubman Eric van der Luer] was er dan dus toch eindelijk goed nieuws met de eerste zege van het seizoen. Daardoor verlaten de Limburgers de laatste plaats, waar het Jong PSV achterlaat.