Estland-coach: "Oranje zeer onvoorspelbaar voor iedereen"

8 september 2019, 18:19

Estland heeft alle vier duels in Groep C tot dusver verloren, waardoor het stijf onderaan staat in de poule van Oranje. Coach Karel Voolaid hoopt desondanks dat zijn team maandagavond kan stunten tegen Nederland, al weet hij dat het lastig wordt.

Estland verloor vrijdag met 1-2 van concurrent Wit-Rusland. "Het is duidelijk dat die nederlaag zijn sporen heeft nagelaten", sprak Voolaid zondag op de persconferentie in Tallinn. Estland speelt geregeld met vijf verdedigers, maar start tegen Oranje mogelijk met vier verdedigers. "De speelstijl is anders dan tegen Wit-Rusland", zegt Voolaid. "We hopen in de counter gevaarlijk te zijn. Op dat moment kan Oranje kwetsbaar zijn."

Het is Voolaid niet ontgaan dat Oranje sterk bezig is sinds Ronald Koeman aan het roer staat. Hij ziet verschillen met de laatste ontmoeting met Nederland in 2013 (2-2). "De verdediging was op dat moment niet zo sterk als nu", ziet Voolaid. "Tegelijkertijd hadden ze toen Robin van Persie in de spits staan…" Voolaid is voornamelijk beducht voor het aanvalsspel van Nederland. "Hun aanval is zeer dynamisch met vele positiewisselingen", ziet de coach. "Dat maakt Nederland een zeer onvoorspelbaar team voor iedereen. Het team valt op interessante manieren aan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen