Vroeg doelpunt helpt Almere City langs FC Volendam

8 september 2019, 18:38

Middenmoters Almere City FC en FC Volendam waren zondag behoorlijk aan elkaar gewaagd, maar de thuisploeg trok in eigen huis aan het langste eind. Dat dankte het team van Robert Molenaar aan een zeer vroeg doelpunt: 1-0.

Door de absentie van de geschorste Nick Venema moest Shayon Harrison zondag voor de goals zorgen bij de thuisploeg. De 22-jarige Engelsman, die in de zomer overkwam van Tottenham Hotspur, had die opdracht goed begrepen. Al na drie minuten liet hij het net bollen, al werd zijn schot nog van richting veranderd. Het was de tweede goal van het seizoen voor de nieuweling van Almere. ?

Het team van Wim Jonk kreeg in de eerste helft dé kans om langszij te komen, maar liet de mogelijkheid liggen. Zakaria El Azzouzi miste een penalty door via de lat over te schieten. Een dure misser, want Volendam kwam in het restant van het duel ondanks vele kansen niet meer te scoren. Almere City stijgt door de zege naar de zesde plaats en heeft acht punten in het bezit. Volendam blijft op zeven punten staan en staat na vijf speelronden negende.