Groep D: misstap Denen, Zwitserland wint wel

8 september 2019, 20:04   Bijgewerkt: 8 september 2019, 23:56

Denemarken heeft zondag een lelijke misstap begaan in de EK-kwalificatie. Het Scandinavische land slaagde er niet in om Georgië op de knieën te krijgen: 0-0. Ondertussen deed Zwitserland wat het moest doen tegen Gibraltar (4-0).

Georgië - Denemarken 0-0

Denemarken speelde in de eerste twee kwalificatieduels gelijk tegen Zwitserland en Ierland en boekte daarna twee ruime overwinningen. Dat moest zondag ook gebeuren tegen Georgië, maar ondanks meerdere kansen bleef het land steken op een 0-0 gelijkspel. Bij Denemarken stonden Christian Eriksen en Kasper Dolberg in de basis en was Lasse Schöne invaller. Zij konden Denemarken dus niet aan een zege helpen. Denemarken staat tweede in de groep, met slechts een punt meer dan Zwitserland.

Zwitserland - Gibraltar 4-0

Zwitserland kwam zondag wat moeizaam op gang tegen het nog puntloze Gibraltar. De eerste goal viel in de 37ste minuut en werd gemaakt door Denis Zakaria. Toen het verzet van Gibraltar gebroken was, ging het ineens snel. Admir Mehmedi en Ricardo Rodriguez tilden de score nog voor rust naar 3-0. Zwitserland deed het in de tweede helft rustig aan, maar sloeg via Mario Gavranovic nog wel één keer toe: 4-0.