Frank de Boer verwacht dat De Jong gaat slagen bij Barcelona

8 september 2019, 21:30

Wat Frank de Boer betreft is er geen twijfel of Frenkie de Jong gaat slagen bij FC Barcelona. De coach van Atlanta United heeft hoge verwachtingen van de middenvelder, maar predikt geduld. De Nederlander moet even zijn draai vinden, denkt de oud-trainer van Ajax.

Tegenover AS gaat De Boer in op de situatie van de oud-Ajacied. "Ik zag dat Frenkie in zijn eerste wedstrijden bijna als buitenspeler speelde", zegt De Boer. "Dat lijkt me niet zijn beste positie. Hij moet als centrale middenvelder of als controleur spelen. Ik weet niet wat de plannen van Ernesto Valverde zijn. Ik denk dat Frenkie geduld moet hebben. Sergio Busquets wordt ook ouder, al speelt hij nog steeds op hoog niveau."

De Boer is van mening dat De Jong naar de juiste club is gegaan. "De filosofie van Barcelona is niet nieuw voor hem. Het is nu zo dat de andere spelers zijn spel moeten herkennen. Frenkie is een ander type dan Busquets. Het is wennen, voor zowel De Jong als de spelers van Barcelona. Hij heeft een talent dat ik lang niet bij een andere speler heb gezien. Daarom twijfel ik er ook niet aan dat hij gaat slagen", aldus de oud-speler van Barcelona.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen