'Van Bronckhorst kiest voor opvallende stap naar Manchester City'

9 september 2019, 07:48   Bijgewerkt: 9 september 2019, 11:14

Giovanni van Bronckhorst gaat naar Manchester City. De landkampioen van Engeland geeft hem de kans zich binnen de totale organisatie van de Manchester City Football Group (CFG) verder te ontwikkelen als trainer/coach. Eerst gaat de oud-trainer van Feyenoord zich verdiepen in de voetbalorganisatie. Dat meldt De Telegraaf.

[a,https://www.telegraaf.nl/sport/1026795343/van-bronckhorst-aan-de-slag-bij-manchester-city,_blank,

Volgens de ochtendkrant] is het de bedoeling dat Gio zich in alle geledingen kennis maakt met de filosofie van CFG. Manchester City, New York FC en Melbourne City FC zijn de grote jongens in het miljardenproject, daarnaast is City Group actief in satelliet- en partnerclubs. Dat betekent dat Van Bronckhorst ook hier rond gaat lopen. De meeste tijd zal hij bivakkeren in Manchester.

Afgelopen week werd Van Bronckhorst meerdere keren gesignaleerd bij Manchester City. De 106-voudig international had al voor de zomervakantie duidelijk dat hij naar City zou verkassen. Een samenwerking als deze is een unicum. Het is de eerste keer dat City een Europese trainer op deze manier toelaat. Van Bronckhorst kwam al in beeld na een indrukwekkende stage voor de cursus betaald voetbal. In zijn voordeel spreekt ook dat hij bekend is met de het Barça-voetbal van Pep Guardiola en natuurlijk de successen met Feyenoord, die club die hij afgelopen seizoen vaarwel zegde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen