Martínez zegt sorry tegen Belgische pers na ophef over opstelling

9 september 2019, 09:37

Roberto Martínez heeft voorafgaand aan de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland zijn excuses aangeboden aan de Belgische pers. De bondscoach van België had voor ophef gezorgd, omdat hij verkeerde informatie had gegeven over zijn opstelling voor het uitduel tegen San Marino van afgelopen vrijdag.

Martínez gaf voor de wedstrijd tegen San Marino aan niet te gaan experimenteren. Toch begonnen de normaal vaste basisspelers Romelu Lukaku en Dries Mertens op de bank en vormden Michy Batshuayi, Divock Origi en Adnan Januzaj de voorhoede. Dit zorgde voor het nodige onbegrip in België, zondagavond reageerde de Spaanse trainer op een persconferentie. "Ik wil duidelijk stellen dat ik jullie niet wilde misleiden en geen verkeerde informatie wou geven. We werken in dezelfde omstandigheden. Jullie weten dat ik altijd duidelijk zal zijn, dat ik zo open mogelijk zal zijn. Het is niet zo dat ik jullie op welke manier dan ook wilde misleiden", stelde de Spaanse oefenmeester. 

België wist de wedstrijd tegen San Marino eenvoudig met 0-4 te winnen en heeft nog altijd de volle buit na vijf wedstrijden. Maandag spelen de Rode Duivels in Glasgow tegen Schotland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen