Aboukhlal verklaart overstap naar AZ: "Toe aan nieuwe omgeving"

9 september 2019 – Zakaria Aboukhlal had weinig bedenktijd nodig toen AZ zich voor hem meldde. Afgelopen transferperiode stapte de aanvaller over van PSV naar de club uit Alkmaar, wat voor de buitenwacht als een verrassing kwam. "Ik voelde dat ik toe was aan iets nieuws, een nieuwe omgeving", verklaart Aboukhlal.

Aboukhlal verklaart overstap naar AZ: "Toe aan nieuwe omgeving"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Van PSV hoefde het negentienjarige talent niet te vertrekken. Hij kon zelfs een nieuw contract tekenen, maar Aboukhlal besloot anders. "Ik wilde graag bij een topclub blijven. AZ is zo'n club, met een goede trainer en goede, jonge spelers die graag willen aanvallen en de bal willen hebben", legt de jeugdinternational van de Nederlandse beloftenploeg (Onder 20) uit op OnsOranje.nl. "Dat sprak me aan."

Eén van zijn volgende doelen is aansluiten bij Jong Oranje. "Opgeroepen worden voor Oranje is altijd een beloning, dus ook voor Onder 20. Maar ik ben eerlijk: ik wil zo snel mogelijk aansluiten bij Jong Oranje. Nu is de tijd om door te pakken."

Reacties

PSV

gerelateerd