Kadioglu liet verhuurwens naar Nederland of België varen

9 september 2019 – Ferdi Kadioglu hunkerde aanvankelijk naar een verhuur, maar in de voorbereiding veranderde zijn situatie bij Fenerbahçe. De negentienjarige middenvelder besloot te blijven en heeft inmiddels drie wedstrijden als invaller achter de rug. Ook maakte de oud-speler van NEC zijn eerste doelpunt voor Fenerbahçe.

Kadioglu liet verhuurwens naar Nederland of België varen

Kadioglu stapte in de zomer van 2018 voor ruim 1,5 miljoen euro over van NEC naar Fener. Het eerste jaar werd niet wat hij ervan verwachtte. Mede door de slechte resultaten kwam Kadioglu in de competitie geen minuut in actie. Daarom wilde de jeugdinternational van Jong Oranje verhuurd worden. "Samen met mijn zaakwaarnemer bekeek ik opties in Nederland en België. Waar zou ik het meest aan spelen toekomen. Daar ging het me om", vertelt hij aan De Gelderlander. "Een seizoen duurt lang als je alleen maar op de bank zit."

Maar in de voorbereiding kreeg Kadioglu plotseling speeltijd van Ersun Yanal en verdween de verhuurwens. "Het ging hartstikke goed. Ik speelde tegen Bayern München. Tegen Real Madrid stond ik in veld met Marcelo. Dat gebeurde me alleen als ik FIFA 19 speelde. Ik heb altijd vertrouwen in mezelf gehouden. Dat betaalt zich nu uit."

Eredivisie

gerelateerd