Stegeman ramt lantaarnpaal met slok op, rijbewijs ingevorderd

9 september 2019, 14:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 07:13

John Stegeman heeft zichzelf in de nesten gewerkt. De trainer van PEC Zwolle is donderdagavond met te veel drank op in Apeldoorn tegen een lantaarnpaal gereden, schrijft De Stentor. PEC Zwolle meldt dat de politie het rijbewijs van Stegeman heeft ingevorderd. De club heeft de trainer al een straf opgelegd, samen wachten zij af wat Justitie besluit. 

Stegeman had donderdag wat gedronken, schrijft de regionale krant. Op weg naar huis raakte hij in Apeldoorn met de auto van de club een lantaarnpaal. Uit testen bleek dat Stegeman bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had zitten. De Epenaar raakte zelf licht gewond aan zijn neus vanwege het openspringen van de airbag.

In een verklaring van PEC betuigt Stegeman spijt. "Dit is een ontzettend domme actie van mij, die nooit meer voorkomt. Ik accepteer de straf vanuit de club als vanzelfsprekend en beloof beterschap richting de toekomst." Voorzitter Adriaan Visser voegt eraan toe: "Wij betreuren dit incident enorm, aangezien het totaal niet overeenkomt met hoe wij als club in de maatschappij staan. Alcohol en verkeer gaan niet samen en we kunnen dit incident dan ook niet aan ons voorbij laten gaan. John krijgt een boete van de club en wij gaan hem daarnaast extra vaak bij maatschappelijke projecten van de club inzetten."

Visser laat aan De Stentor nog weten dat ontslag niet aan de orde is. In de gedragsregels van PEC staat dat bij drankgebruik onder werkzaamheden, ontslag op staand voet volgt. Echter reed Stegeman buiten werktijd onder invloed. Het is voor de oefenmeester de eerste keer dat hij voor deze overtreding is aangehouden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen