Ars: "Deze functie is een behoorlijke aanslag op je privéleven"

9 september 2019, 17:46

Sjoerd Ars trad iets meer dan een jaar geleden toe tot het technisch hart van Fortuna Sittard, waar hij sindsdien de rol van technisch manager vervuld. Een zware functie, zo stelt de oud-spits in gesprek met Omroep Gelderland. Onder zijn leiding nam Fortuna deze zomer afscheid van zeventien spelers en werden veertien spelers aangetrokken.

De transferperiode is hectisch én leerzaam geweest, zegt Ars. "Tussen de zeventig en tachtig uur tik ik wel aan waarin de focus continu op dat voetbal ligt. Dat slokt je wel op", aldus de oud-aanvaller. "Ik ben nog jong en in deze rol onervaren. Deze functie wordt denk ik echt onderschat. Het is een behoorlijke aanslag op je privé leven. Ik heb een gezin met twee kinderen en die balans is soms lastig en slaat nog wel eens de verkeerde kant op. Gelukkig heb ik een vrouw die me steunt, maar naar je kinderen zit je met je gevoel wel eens niet lekker."

Fortuna trok deze zomer vooral spelers aan die nooit eerder in Nederland hebben gevoetbald. "Twee jaar geleden is Fortuna overgenomen en waren ze op sterven na dood. We zijn hier niet op nul begonnen, maar op -5.  Kijk eens naar nu. Van onderin de Eerste Diivisie naar het kampioenschap en vorig seizoen keurig gehandhaafd in de eredivisie. Dan is het toch niet gek dat je nu niet meer speelt met het materiaal van twee jaar geleden?", pareert Ars de kritiek dat Fortuna een vreemdelingenlegioen is. "Het is volkomen logisch. Je moet aanpassingen doen als het zo snel gaat. Ach, verlies je twee keer op rij is het een vreemdelingenlegioen. Win je twee keer, hebben we goede spelers gehaald uit het buitenland. Dat is de voetbalwereld."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen