Stade Reims wilde Zeefuik: "Was een mooie club geweest"

9 september 2019 – Stade Reims heeft zich de afgelopen transferperiode bij FC Groningen gemeld voor Deyovaiso Zeefuik. Dat verklapt de 21-jarige rechtsback van de Eredivisionist in gesprek met FOX Sports. Zeefuik zag een overgang naar de Ligue 1 wel zitten, maar Groningen wilde de verdediger niet kwijt.

Stade Reims wilde Zeefuik: "Was een mooie club geweest"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"De club wist dat ik wilde gaan, dat heb ik aangegeven", vertelt Zeefuik. "Ik was er echt mee bezig. Ik kwam ook bij Mark-Jan (Fledderus, technisch directeur, red.) op kantoor om te zeggen: nog een paar dagen hè? Uiteindelijk ben ik gebleven, wat ik wel jammer vond. Maar nu is mijn focus op Groningen en probeer ik alles te geven."

Zeefuik bevestigt dat Stade Reims, de huidige nummer zes van de Franse competitie, de geïnteresseerde partij was. "Het was een mooie club op een hoger niveau voor mij geweest. Dan kan je ook in beeld komen bij het Nederlands elftal. Maar daar deed ik het niet alleen voor. Ik deed het voor mijn eigen ontwikkeling en het was de juiste stap geweest. Jammer genoeg heb ik hem niet kunnen maken", vervolgt de rechtsback, die niet uitsluit dat de Franse club zich binnenkort weer meldt in Groningen. "Het is niet 'nu of nooit'. Dus in de winterstop zou het zo kunnen zijn dat ze opnieuw kunnen komen."

Lees ookFC Groningen weigerde bod op Zeefuik en greep naast Robben

Nederlands elftal
Zeefuik vertelt verder dat hij hoopt in de toekomst een kans te krijgen bij het grote Oranje. "Ik blijf mijn best doen en misschien komt die kans snel", aldus de verdediger, die niet veel kan met de kritiek op 'concurrent' Denzel Dumfries. "Hij heeft laten zien dat hij daar hoort te staan. En Kenny Tete is ook iemand die daar kan spelen. Ik wacht gewoon op mijn kans en als die nu komt, ben ik er klaar voor."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd