Kroatië morst kostbare punten op bezoek bij Azerbeidzjan

9 september 2019, 19:58

Kroatië is er maandagavond niet in geslaagd om te winnen van Azerbeidzjan. De WK-finalist kwam in Baku niet verder dan een 1-1 gelijkspel en morste zodoende punten in de EK-kwalificatie. De Kroaten gaan nog wel aan kop in Groep E.

De wedstrijd in het Olympisch Stadion in de Azerbeidzjaanse hoofdstad begon nog goed voor Kroatië. De ploeg van bondscoach Zlatko Dalic kreeg na tien minuten een strafschop, die benut werd door Luka Modric. Azerbeidzjan, dat in de eerste vier kwalificatiewedstrijden geen enkel punt had veroverd, gaf zich echter niet gewonnen en maakte twintig minuten voor tijd via Tamkin Khalilzada de gelijkmaker.

Kroatië staat door het gelijkspel in Baku op tien punten uit vijf wedstrijden. Azerbeidzjan vormt geen bedreiging voor de Kroaten, maar Hongarije, Wales en Slowakije wel. De Hongaren hebben een punt minder, maar ook een duel minder gespeeld. Wales en Slowakije hebben eveneens een wedstrijd tegoed en liggen vier punten achter. Kroatië neemt het in het vervolg van de kwalificatiecyclus nog op tegen Hongarije (thuis), Wales (uit) en Slowakije (thuis).