Van Dijk blij met zakelijke zege: "Gewoon goed gedaan"

9 september 2019, 23:26

Virgil van Dijk was na afloop van het met 0-4 gewonnen EK-kwalificatieduel met Estland een tevreden aanvoerder. De Liverpool-verdediger roemde de zakelijkheid waarmee Oranje won. "Je weet wel een beetje wat je kan verwachten, maar moet geduldig zijn, snel van kant wisselen en counters proberen te voorkomen. Ik denk dat we dat met vlagen goed gedaan hebben. Estland heeft niet echt mogelijkheden gehad."

Ryan Babel hielp Oranje met een vroege goal snel in een comfortabele zetel. Na rust breidde Babel de voorsprong snel uit, waarna Memphis Depay en Georginio Wijnaldum de score in het laatste kwartier uitbreidden. "Je wint hier overtuigend, dat is het belangrijkste. Zij konden het niet meer blijven belopen, vooral als je snel van kant wisselt. Dat hebben we vooral in de tweede helft beter gedaan. Dan zie je dat er meer kansen komen en we meer doelpunten maken", aldus de captain tegenover de NOS.

Van Dijk kreeg zelf ook nog een kans op een goal, maar liet het na te scoren. "Gelukkig hebben we andere spelers die dat ook kunnen, dat is het belangrijkste. Het is natuurlijk gewoon hartstikke goed dat we deze twee wedstrijden hebben gewonnen. Het was voor het eerst in lange tijd dat we op papier echt de betere partij waren. Dat moet je dan ook maar laten zien. Iedereen weet dat het lastig kan zijn, maar we hebben het gewoon goed gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen