Beslissende Babel hoopt na tien jaar weer op eindtoernooi

9 september 2019, 23:00

Aan de loopbaan van Ryan Babel is weer een bijzondere wedstrijd toegevoegd. De ervaren aanvaller van Oranje prikte er bij Estland (0-4) twee in en kroonde zich zodoende tot man van de wedstrijd. De buitenspeler droomt hardop van een eindtoernooi.

Met een doelpunt na een kwartier en een treffer vlak na rust hielp Babel Nederland op weg bij het verdedigende Estland. "Vooraf weet je dat, als je niet geconcentreerd bent, het lastig kan worden. We waren allemaal scherp en gefocused. Iedereen wist: als je zelf niet scoort, kan je het jezelf moeilijk maken", verklaart Babel bij de NOS.

Wie vijf jaar geleden dacht dat Babel een belangrijke rol zou tijdens de huidige kwalificatiereeks, was toentertijd voor gek verklaard. Toen speelde Babel voor Kasimpasa, om vervolgens naar de zandbak te verkassen. Nu is hij beter dan ooit, lijkt het. "Hoe ouder hoe beter, zei Gini (Wijnaldum, red.) al. Ik ga best wel lang mee, dus ik probeer met de jaren gewoon meer mijn kop te gebruiken. Lopen gaat immers niet meer zo makkelijk als toen ik achttien was. Ik analyseer mijn wedstrijden nu veel meer dan ik vroeger deed."

Zodoende is Babel met zijn 32 jaar hard op weg naar een nieuw eindtoernooi. En dat is al even geleden. "Op het WK 2006 was ik er bij, in 2008 haakte ik af door een blessure en in 2010 heb ik niet gespeeld. Als ik er nog een keer bij kan zijn, zou dat mooi zijn. Dit zijn kansen en ik zal mijn best doen om er bij te zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen