Stegeman krijgt rijontzegging, boete en EMA-cursus

10 september 2019, 07:46

PEC Zwolle-trainer John Stegeman krijgt binnen enkele dagen al duidelijkheid over zijn straf. De oefenmeester botste vrijdagnacht met zijn auto tegen een lantaarnpaal, met een alcoholpromillage van 1,43 (bijna drie keer de toegetane hoeveelheid van 0,5). Naar verwachting is hij zijn rijbewijs zo'n zes tot zeven maanden kwijt, wacht hem een forse boete (+- 750 euro) en zal hij een cursus moeten volgen bij de EMA.

Dat vertelt advocaat J.J. van 't Hoff tegenover De Stentor. Een cel- of taakstraf is volgens de specialist in verkeersrecht niet aan de orde, wel draait Stegeman ook op voor de kosten van het proces: hij verwacht zo'n vierhonderd euro.

Maandagavond had de oefenmeester een sponsorbijeenkomst, waarin hij nog kort inging op het incident. "Mijn ouders hebben mij geleerd om niet een slecht mens te zijn", trapte hij daar de bijeenkomst af, te zien op beelden van RTV Oost. "Dat wil ik ook niet. Ik wil een goed mens zijn, die fouten maakt. En ik heb een van de grootste fouten uit mijn leven gemaakt, daar erken ik schuld voor. Ik weet dondersgoed weet dat ik fout ben en wat ik de club en de mensen om mij heen aan doe. Daar bied ik mijn oprechte excuus voor aan."

Lees ook: Stegeman ramt lantaarnpaal met slok op

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen