Babel over De Grote Vier: "Zij wilden allen nummer één zijn"

10 september 2019, 07:54   Bijgewerkt: 10 september 2019, 08:00

Ryan Babel was maandagavond met twee goals van grote waarde voor Oranje in de gewonnen uitwedstrijd tegen Estland. De inmiddels 32-jarige aanvaller constateert dat het Oranje van nu echt een team is, waar Babel zegt dat in eerdere periodes er een stuk meer ego's rondliepen bij Oranje 'die allemaal nummer één wilden zijn'.

Babel maakte zijn debuut voor Oranje in 2005 en loopt dus al wat jaren mee. Hij kan verschillende generaties en periodes met elkaar vergelijken en ziet dat het Oranje van nu een stuk eensgezinder is dan in periodes hiervoor. "In die tijd had je 'De Grote Vier'", doelt hij op Wesley Sneijder, Arjen Robben, Van der Vaart en Robin van Persie. '"Zij wilden in mijn beleving allemaal de nummer één zijn. Hoe gek het ook klinkt, dit is volgens mij meer een team. Ik heb nu niet het gevoel dat we ego's hebben. We gunnen elkaar allemaal het doelpunt, de actie of de pass. Het is meer een geheel", aldus Babel tegenover Voetbal International

Hij vervolgt, geciteerd door De Telegraaf. "Ik kan me het moment herinneren dat Arjen in de finale tegen Spanje alleen op Iker Casillas afging. Hij werd een soort van onderuitgehaald. En Arjen kennende, was hij normaal gesproken gewoon gaan liggen. In dat geval had Spanje rood gekregen en hadden wij tegen tien man misschien wel gewonnen. Maar hij wilde per se scoren. Ik denk hardop, hé", herinnert Babel. "Maar het leek alsof hij niet aan het teambelang dacht en gewoon wilde scoren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen