Roeselare failliet verklaard door schulden bij lokale brasserie

10 september 2019, 18:56

Roeselare is failliet verklaard. De Belgische tweede klasser had volgens landelijke media onbetaalde rekeningen openstaan bij een lokale horecazaak. Onduidelijk is wat de gevolgen zijn voor de competitie. Roeselare kan nog in beroep.

Volgens Het Nieuwsblad had de club schulden bij een brasserie. Wekelijks kwamen daar spelers over de vloer en zetten zij de rekeningen op naam van Roeselare. In totaal werd er voor circa 21.000 euro gegeten en gedronken, maar werd er nooit betaald. Roeselare liet echter niets van zich horen en dus stapte de uitbater naar de rechter, die het club failliet verklaarde.

Door beroep aan te tekenen kan het vonnis opgeschort worden, maar blijft de toekomst onzeker. Spelers van Roeslare verschenen vandaag (dinsdag) wel op het trainingsveld. "We hadden het gevoel dat alles eindelijk in orde zou komen na een moeilijke periode. Er was zelfs sprake van extra investeringen", laat een woordvoerder weten aan Sporza. "Het nieuws van het faillissement komt dan ook erg onverwacht, zowel voor de club als voor ons als werknemers. Vanavond volgt overleg tussen alle betrokken partijen om te bekijken hoe het verder moet. Later op de avond zal nog officiële communicatie verspreid worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen