Gerard Nijkamp: van td in Zwolle naar general manager in de MLS

12 september 2019 – Gerard Nijkamp is sinds twee maanden verantwoordelijk voor het technisch beleid van FC Cincinnati. Een mooie, maar vooral ook zware uitdaging bij de splinternieuwe voetbalclub in de Major League Soccer. Als general manager stuurt hij er een heuse Nederlandse enclave aan, want een van zijn eerste beslissingen als GM was het aanstellen van hoofdtrainer Ron Jans. Daarnaast verdienen ook Ivar van Dinteren en Maikel van der Werff hun brood in Ohio. Deel II van de reportage over de MLS-club. 

Gerard Nijkamp: van td in Zwolle naar general manager in de MLS

Het is vrijdagmiddag, kort na de lunch, als Nijkamp de tijdelijke kantoorruimte op het trainingscomplex van FC Cincinnati binnenkomt. Hij is net terug van een aantal vergaderingen in de binnenstad, waar het grootste deel van het kantoorpersoneel van de club zich bevindt. De general manager leidt sinds zijn overstap van PEC Zwolle een druk bestaan, zo legt hij uit: "Het is rennen en vliegen hier, maar het bevalt ontzettend goed. Vanaf moment één had ik al een uitstekend gevoel over hetgeen hier staat en hoe de club het zelf al heeft opgetuigd tot nu toe. De bijdrage die ik daar aan kan gaan leveren voelde vanaf dag één goed. Dat goede gevoel is na twee maanden eigenlijk nog niet afgenomen."

Bezoek in Zwolle
De bestuurder, in Nederland meest recentelijk actief als technisch directeur van PEC Zwolle, had het niet in de planning staan om zijn vertrouwde grond te verlaten, maar kwam door zijn uitstekende staat van dienst in het oosten des lands min of meer bij toeval in de Verenigde Staten terecht. "Ik ben in het verleden al vaker benaderd door MLS-clubs", vertelt hij. "Vaak was alleen de timing voor mij persoonlijk niet goed, of was ik met Zwolle nog bezig met allerlei zaken. Dit keer was het moment echter wel juist, waardoor ik er nu vanaf het eerste gesprek positief in stond om voor dit avontuur te gaan."

De gesprekken met FC Cincinnati gingen van start nadat Nijkamp in Zwolle werd bezocht door een Amerikaanse delegatie. "Het contact tussen mij en de club is gelegd via Mike Mossel, een Nederlander die onderdeel uitmaakt van de groep eigenaren van FC Cincinnati en met een paar Amerikanen op werkbezoek kwam bij PEC. Die delegatie kwam langs om alle faciliteiten en de werkwijze van PEC Zwolle te bekijken en blijkbaar heb ik toen wel een aardige indruk achtergelaten. Een tijdje later belde Mossel me namelijk weer op met het bericht dat FC Cincinnati op zoek was naar een general manager. Ze zochten iemand van buitenaf, het liefst een Nederlander, en zo is het balletje gaan rollen."

De Nederlandse voetbalfilosofie was een belangrijke reden voor FC Cincinnati om in ons land op zoek te gaan naar een GM: "Mossel dacht deels aan mij vanwege de Hollandse school. Hij heeft natuurlijk de Dayton Dutch Lions opgericht, waar veel Nederlandse jongens bij betrokken zijn geweest. Ivar (van Dinteren, red.) heeft er bijvoorbeeld gespeeld en is er ook een tijdje trainer geweest. Zo liep er dus wel een duidelijke lijn met Nederland. Het verzorgde het dominante en pro-actieve voetbal waar wij voor staan en dat sprak ze ontzettend aan."

Hereniging met Jans
Toch was de nationaliteit van Nijkamp niet de enige reden voor zijn aanstelling. Zijn nieuwe club kwam er namelijk al snel achter dat snel succes boeken op het hoogste niveau nog niet zo makkelijk is als bijvoorbeeld Atlanta United het doet vermoeden. Van Nijkamp werd direct verwacht dat hij zijn netwerk zou aanspreken om met FC Cincinnati de weg naar boven in te slaan, omdat de resultaten vanaf het begin af aan al niet groots waren. 

"Het eerste wat ik moest doen was een hoofdtrainer aanstellen. Alan Koch was nog voor mijn komst ontslagen, dus ik heb direct een analyse gemaakt van wat deze club nodig had in een hoofdtrainer", aldus Nijkamp. "Uiteraard heb ik daarbij eerst in mijn eigen netwerk gekeken, maar vervolgens heb ik ook buiten de Nederlandse markt héél veel trainers gesproken. Uiteindelijk viel de keuze op Ron (Jans, red.)."

Van een schokeffect na de aanstelling van Jans is overigens geen sprake geweest, want in de eerste vijf wedstrijden onder de nieuwe oefenmeester werd slechts één punt behaald. Hoewel Nijkamp zijn hoofdtrainer diens eerste zege natuurlijk van harte gunt, is het resultaat in het restant van het huidige seizoen ondergeschikt aan het groeiproces van de club. "Feitelijk zijn we nu al bezig aan de voorbereiding op komend seizoen. Dan willen we resultaten zien en overwinningen boeken, zodat we een gooi kunnen gaan doen naar deelname aan de play-offs. Daar gaat onze 'roster-building' (samenstelling van selectie, red.) cruciaal in zijn."

Aan de selectie van FC Cincinnati ontbreekt inderdaad nog het nodige, want de ploeg boekte dit seizoen in totaal slechts vijf overwinningen. Volgend jaar ziet de groep er (dus) anders uit. "Ik praat nog even niet over specifieke posities. Het is duidelijk dat onze selectie extra kwaliteit nodig heeft, daarvoor zijn we momenteel bezig met een uitgebreide analyse. Op basis van data zijn we met de scouting en technische staf allerlei scenario's aan het loslaten op het komend seizoen, zodat we vervolgens kunnen bepalen wat er precies nodig is. Met die scenario's gaan we vervolgens naar de eigenaren van de club, waarna de selectie verder vorm zal krijgen."

Transferperikelen
Bij het vormgeven van de selectie krijgt de in Slagharen geboren voetbalbestuurder te maken met een heel ander pakket aan wet- en regelgeving dan hij in Nederland gewend was. De door de MLS opgelegde vereisten maken het voor ieder team een uitdaging om de eerste selectie volledig uitgebalanceerd aan het seizoen te laten beginnen. "Voor ik kwam heb ik me goed ingelezen in de regels die hier gelden. Je hebt bijvoorbeeld te maken met international spots, designated players en een quotum voor eigen talent, de zogeheten homegrown players", legt hij uit over de ingewikkelde regels, die doen denken aan de NBA-regels.

"Dat is anders dan ik gewend was, maar gelukkig gaat het uiteindelijk wel gewoon over voetbal. Dat betekent dat ik de best mogelijke spelers aan boord moet zien te krijgen. Gelukkig heb ik de beschikking over een juridisch specialist binnen mijn scoutingsteam, die alle MLS-regels op het gebied van transfers van haver tot gort kent. Zodoende kan ik me volledig focussen op de kwaliteiten van de spelers. Daarnaast krijg ik al werkende natuurlijk steeds meer kennis van het systeem, waardoor ik op een gegeven moment zelf kan inschatten welke spelers haalbaar zijn voor de club. Het MLS-systeem is dus ook weer geen rocket science."

Het drukke bestaan van Nijkamp en de nieuwe manier van werken waaraan hij moet wennen, weerhouden de GM er niet van om met volle teugen te genieten van zijn nieuwe avontuur. Met name de sportcultuur in de Verenigde Staten spreekt hem erg aan: "Ik vind het sowieso al mooi om in een andere cultuur te werken. Ik heb natuurlijk al wat buitenland-ervaring (Nijkamp werkte eerder in Qatar, red.), maar Amerika is wel een heel bijzonder land. Een sport-minded land, waarin alles wel lijkt ingericht om de sport zo goed mogelijk te laten functioneren." Hij is onder de indruk van hoe de Amerikanen sommige zaken aanpakken, maar is er tevens van overtuigd zelf ook zijn bijdrage te kunnen leveren aan het voetbal in Noord-Amerika: "Op verschillende vlakken lopen de Amerikanen echt wel op ons voor. Bijvoorbeeld op commercieel vlak, maar ook op het gebied van marketing en communicatie. Daar staat dan weer tegenover dat wij hier als Nederlands op technisch gebied nog wel het nodige kunnen toevoegen."

Lees ook: De Nederlandse enclave bij Cincinnati: hectiek, bouwen en afzien

Jeugdopleiding
Daarmee doelt Nijkamp niet in de laatste plaats op het opzetten van een jeugdopleiding. Die moet in Cincinnati snel worden uitgebreid, met hulp van de ervaringen die Nijkamp al opdeed tijdens zijn tijd in Zwolle: "We hebben nu twee jeugdelftallen, de Onder-15 en Onder-17, maar dat moeten er zo snel mogelijk meer worden. Uit de opleiding kun je namelijk homegrown players halen, wat voor ons als club financieel interessant is."

Het scouten van jeugdspelers is echter nog geen eenvoudige klus. Niet alleen moet FC Cincinnati zich zien te onderscheiden van het nabij gelegen Columbus Crew, er moet ook nog geconcurreerd worden met andere sporten die in de V.S. vaak populairder zijn dan voetbal. "Opleiden kost tijd. We zullen daarvoor in de regio een goed netwerk op moeten zetten, maar we vissen hier in dezelfde vijver als Columbus Crew (zo'n anderhalf uur verderop, red.). Gelukkig ben ik niet anders gewend. Met PEC visten we met vijf clubs in dezelfde vijver en ook daar was het gewoon een kwestie van het verschil maken, bijvoorbeeld door de infrastructuur van de club en de faciliteiten die we te bieden hadden. Dat is hier niet anders. Het verschil is dat je hier niet alleen te maken hebt met andere voetbalclubs, maar ook met andere sporten. Kinderen kunnen gaan voetballen, maar ook gaan basketballen of honkballen. Je merkt echter dat het voetbal groeit. Het is een sport geworden die hier door hele families wordt ervaren en ook opvallend veel door vrouwen. Dit in tegenstelling tot Europa, waar voetbal toch nog meer een mannen-dingetje is. En aangezien de moeders vaak de beslissing nemen welke sport hun kinderen gaan doen, groeit het voetbal hier gigantisch."

Lange termijn
Het opzetten van een solide jeugdopleiding moet in Cincinnati hand in hand gaan met de groei van het eerste elftal. Want hoewel de resultaten nu nog gigantisch tegenvallen en men onderaan de MLS bungelt, wil de club op termijn de prijzenkast kunnen vullen met eremetaal. Daar worden onder leiding van Nijkamp nu de eerste stappen in gezet: "Wij willen stap voor stap meer competitief worden, gestoeld op een data-gedreven scouting. Het uiteindelijke doel daarbij is het winnen van de MLS. Gaat dat over drie jaar lukken, of over vijf jaar? Misschien hebben we er wel tien jaar voor nodig", zo omschrijft hij het realisme binnen de club. Dan staat de volgende meeting al op de planning. Voor hij vertrekt spreekt Nijkamp zijn ambities voor FC Cincinnati nog eens uit: "Uiteindelijk moet er wel gepresteerd worden, anders haken supporters natuurlijk ook een keer af."

Door: Daan ten Berge

gerelateerd

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

 1. zaterdag 14 december 2019

 2. Bovenbeenblessure Cillessen, hersteltijd nog ongewis 11:36

  Bovenbeenblessure Cillessen, hersteltijd nog ongewis

  Jasper Cillessen kampt met een bovenbeenblessure. Dat maakt Valencia zaterdagochtend bekend in een medische update. Het is nog…

 3. FC Utrecht geeft Kluivert-telg zijn eerste profcontract 11:10

  FC Utrecht geeft Kluivert-telg zijn eerste profcontract

  Ruben Kluivert (18) heeft zaterdag zijn eerste profcontract getekend bij FC Utrecht. De zoon van Patrick Kluivert heeft zich tot…

 4. De Wit treft oude club: "Nu willen we ons graag meten met Ajax" 10:47

  De Wit treft oude club: "Nu willen we ons graag meten met Ajax"

  Hij doorliep de hele jeugdopleiding van Ajax en schopte het zelfs tot het eerste elftal, maar sinds deze zomer komt Dani de Wit…

 5. Kieft: 'Op CL-niveau kun je niet aankomen met Siem de Jong' 10:24

  Kieft: 'Op CL-niveau kun je niet aankomen met Siem de Jong'

  Wim Kieft plaatst in zijn column in De Telegraaf een kritische noot bij het aankoopbeleid van Ajax. De Amsterdammers werden…

 6. De Mos vindt dat Anderlecht te veel heeft betaald voor Vlap 09:56

  De Mos vindt dat Anderlecht te veel heeft betaald voor Vlap

  Michel Vlap heeft het moeilijk bij RSC Anderlecht. De van sc Heerenveen overgekomen middenvelder heeft In België zijn stempel…

 7. Jørgensen worstelt: "Ik moest lachen na misser tegen PEC" 09:38

  Jørgensen worstelt: "Ik moest lachen na misser tegen PEC"

  Het is vooralsnog niet het seizoen van Nicolai Jørgensen. De Deense spits kwakkelt al geruime tijd met blessures en kan in de…

 8. Gutiérrez: "Ik ben een betere speler dan ik heb laten zien" 09:14

  Gutiérrez: "Ik ben een betere speler dan ik heb laten zien"

  Érick Gutiérrez werd anderhalf jaar geleden met veel bombarie naar Eindhoven gehaald, maar de 24-jarige middenvelder heeft nog…

 9. Pérez: "Dat Ajax zo veel naar AZ kijkt, is armoedig" 08:57

  Pérez: "Dat Ajax zo veel naar AZ kijkt, is armoedig"

  Ajax heeft door de jaren heen veel spelers opgepikt bij AZ. Het is goed denkbaar dat de Amsterdammers zich in de nabije toekomst…

 10. 'Feyenoord wil extra spits, Tapia en Van der Heijden mogen weg' 08:35

  'Feyenoord wil extra spits, Tapia en Van der Heijden mogen weg'

  Feyenoord hoopt zich in de winterse transferperiode te versterken met een extra spits. Door de beperkte inzetbaarheid van…

 11. Spoorboekje: WK voor clubs, degradatieduels en Transferweekje 07:00

  Spoorboekje: WK voor clubs, degradatieduels en Transferweekje

  Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het…

 12. Gisteren gemist: periodetitel Volendam, transfernieuws en H'veen 00:30

  Gisteren gemist: periodetitel Volendam, transfernieuws en H'veen

  In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een…

 13. vrijdag 13 december 2019

 14. Peters grapt: "Ook weleens in april pas 32 punten gehad" 23:46

  Peters grapt: "Ook weleens in april pas 32 punten gehad"

  Willem II-aanvoerder Jordens Peters blijft ondanks de 1-2 zege bij sc Heerenveen en de daarbij horende derde (!) plek in de…

 15. Jansen baalt van verlies, Hamstra rekent op contractverlenging 23:19

  Jansen baalt van verlies, Hamstra rekent op contractverlenging

  Johnny Jansen baalde vrijdagavond van de nederlaag die sc Heerenveen leed tegen Willem II – voor het eerst sinds lange tijd in…

 16. Jonk wint periodetitel met FC Volendam: "Mooi voor de jongens" 22:55

  Jonk wint periodetitel met FC Volendam: "Mooi voor de jongens"

  FC Volendam kroonde zich vrijdagavond tot de tweede periodekampioen in de Eerste Divisie, ondanks dat de formatie van Wim Jonk…

 17. Lavezzi (34) hangt schoenen aan de wilgen na Chinees avontuur 22:35

  Lavezzi (34) hangt schoenen aan de wilgen na Chinees avontuur

  De voetballoopbaan van Ezequiel Lavezzi (op archiefbeeld) zit erop. De voormalig aanvaller heeft het profvoetbal vrijdag vaarwel…

 18. Schreuder verliest weer ondanks doelpunt Locadia 22:23

  Schreuder verliest weer ondanks doelpunt Locadia

  Alfred Schreuder heeft vrijdagavond de volgende domper moeten incasseren met 1899 Hoffenheim. De Nederlandse coach zat al in een…

 19. FC Volendam pakt periodetitel, koploper Cambuur onderuit 21:59

  FC Volendam pakt periodetitel, koploper Cambuur onderuit

  Het is FC Volendam vrijdagavond gelukt om de eerste periodetitel in vier jaar tijd binnen te slepen. Dat deden zij door een…

 20. Willem II blijft winnen en is derde na efficiënte zege in Heerenveen 21:50

  Willem II blijft winnen en is derde na efficiënte zege in Heerenveen

  Willem II beleeft het beste seizoen uit de clubgeschiedenis tot dusver. Op bezoek bij sc Heerenveen speelde de ploeg van Adrie…

 21. 'Eintracht Frankfurt komt in de winterstop met bod op Ache' 21:30

  'Eintracht Frankfurt komt in de winterstop met bod op Ache'

  Sparta Rotterdam moet steeds serieuzer vrezen voor het vertrek van Ragnar Ache. De talenvolle aanvaller stond al in Duitse…

 22. Ziyech vond alsnog contact met veldbestormer Yassine 21:04

  Ziyech vond alsnog contact met veldbestormer Yassine

  Hakim Ziyech is er alsnog in geslaagd om contact te vinden met Yassine Hussairy, de jongen die tijdens het Champions…

 23. Van de Beek kijkt uit naar topper: "Goed voetballende ploeg" 20:45

  Van de Beek kijkt uit naar topper: "Goed voetballende ploeg"

  Ajax-middenvelder Donny van de Beek wil het slechte gevoel dat Ajax dinsdagavond opliep tegen Valencia na de uitschakeling in de…

 24. 'Heerenveen wil Espejord nog dit weekend binnenhalen' 20:18

  'Heerenveen wil Espejord nog dit weekend binnenhalen'

  SC Heerenveen hoopt zich zo snel mogelijk te verzekeren van de diensten van Runar Espejord. De Friese club is in verregaande…

 25. De Ligt is weer fit genoeg om in selectie Juventus terug te keren 20:05

  De Ligt is weer fit genoeg om in selectie Juventus terug te keren

  Matthijs de Ligt is normaliter komend weekend gewoon weer van de partij bij Juventus. De Nederlandse verdediger ontbrak…

 26. 'Brands krijgt nul op rekest bij Emery vanwege Chinese interesse' 19:54

  'Brands krijgt nul op rekest bij Emery vanwege Chinese interesse'

  Marcel Brands heeft nul op rekest gekregen van Unai Emery. De Nederlandse technisch directeur van Everton wilde de Spaanse coach…

 27. PSV verlengt met belofte Sambo (18) en zet hem door naar Jong 19:27

  PSV verlengt met belofte Sambo (18) en zet hem door naar Jong

  PSV heeft vrijdag het contract van de jonge Shurandy Sambo (18) verlengd. De rechtsachter staat de boeken als een van de…

 28. Liverpool verlengt ook het contract van routinier Milner 19:05

  Liverpool verlengt ook het contract van routinier Milner

  Liverpool heeft vrijdagavond opnieuw een contractverlenging gepresenteerd: ook James Milner (33) verlengde zijn verbintenis.…

 29. 'Heerenveen wil succescoach Jansen graag snel langer binden' 18:52

  'Heerenveen wil succescoach Jansen graag snel langer binden'

  Johnny Jansen is pas op structurele basis sinds dit seizoen hoofdcoach van sc Heerenveen, toch wil de club het contract van de…

 30. Veldwijk kondigt winterse transfer aan: "Gaat iets gebeuren" 18:17

  Veldwijk kondigt winterse transfer aan: "Gaat iets gebeuren"

  Lars Veldwijk lijkt hard op weg naar de uitgang bij Sparta Rotterdam. De aanvaller was afgelopen zomer ook dicht bij een vertrek…

 31. FC Utrecht bindt eerste keeper Paes tot en met 2023 18:02

  FC Utrecht bindt eerste keeper Paes tot en met 2023

  FC Utrecht heeft het contract van keeper Maarten Paes vrijdag open gebroken en verlengd. De goalie heeft zijn handtekening gezet…

 32. Fraser predikt realisme en is tevreden over seizoenshelft Sparta 17:53

  Fraser predikt realisme en is tevreden over seizoenshelft Sparta

  Sparta won twee van de laatste zeven duels in de Eredivisie, maar toch is er volgens Henk Fraser weinig reden voor paniek. De…

 33. Dost sneller dan verwacht terug bij Eintracht Frankfurt 17:40

  Dost sneller dan verwacht terug bij Eintracht Frankfurt

  Bas Dost is alweer hard op de weg terug bij Eintracht Frankfurt en kan komend weekend mogelijk alweer zijn rentree maken namens…

 34. 'Feyenoord gooit roer om en gaat met Moneyball-principe werken' 17:26

  'Feyenoord gooit roer om en gaat met Moneyball-principe werken'

  Het roer gaat om op de burelen van Feyenoord. De Rotterdammers gaan achter de schermen met het Moneyball-principe werken. Dat…

 35. Advocaat wil punten tegen PSV: "Groeien per wedstrijd" 17:10

  Advocaat wil punten tegen PSV: "Groeien per wedstrijd"

  Dick Advocaat hoop dat Feyenoord zichzelf komend weekend wél beloond. Tegen FC Porto lieten de Rotterdammers donderdagavond…

 36. Te Wierik zorgt voor verbazing: "Vraag me af hoe handig het is" 17:07

  Te Wierik zorgt voor verbazing: "Vraag me af hoe handig het is"

  Mike Te Wierik is uiterst open over de gang van zaken bij FC Groningen. De aanvoerder van de middenmoter gaf vrijdag bij RTV…

 37. Driessen mist controleurs Cattermole en Post tegen PEC Zwolle 16:46

  Driessen mist controleurs Cattermole en Post tegen PEC Zwolle

  VVV-Venlo-trainer Jay Driessen heeft een probleem op het middenveld komend weekend. Controleurs Lee Cattermole (blessure) én…

 38. Veltman stak kop in het zand: "Telefoon lekker weggestopt" 16:37

  Veltman stak kop in het zand: "Telefoon lekker weggestopt"

  Na het pijnlijke verlies tegen Valencia was Joël Veltman de gebeten hond bij Ajax. De verdediger stond bij de 0-1 van Rodrigo…

 39. Te Wierik kan verlengen, Buijs kiest voor Matusiwa én Memesevic 16:25

  Te Wierik kan verlengen, Buijs kiest voor Matusiwa én Memesevic

  FC Groningen wil het contract van Mike te Wierik graag verlengen. De centrale verdediger beschikt over een aflopende verbintenis…

 40. Oranje start 2020 met oefeninterland tegen VS in Eindhoven 16:06

  Oranje start 2020 met oefeninterland tegen VS in Eindhoven

  De KNVB heeft vrijdag aangekondigd dat het Nederlands elftal met een wedstrijd tegen de Verenigde Staten aan 2020 begint. Oranje…

 41. Slot kijkt uit naar duel met Ajax: "Heel goed aan de bal" 15:59

  Slot kijkt uit naar duel met Ajax: "Heel goed aan de bal"

  Arne Slot kijkt meer dan uit naar de topper van komend weekend tegen Ajax. Niet alleen omdat de Alkmaarders gelijk kunnen komen…

 42. Interim-trainer Heesen: "Het is een zware periode bij ADO" 15:59

  Interim-trainer Heesen: "Het is een zware periode bij ADO"

  Het zijn onrustige weken bij ADO Den Haag. De ploeg staat op de voorlaatste plaats en is verkeert daarmee volop in de…

 43. 'VVV wil vacature invullen met ervaren De Koning' 15:42

  'VVV wil vacature invullen met ervaren De Koning'

  Hans de Koning is de belangrijkste kandidaat voor de trainersvacature bij VVV-Venlo. De 59-jarige oefenmeester heeft al met de…

 44. Vilhena wordt zondag uitgezwaaid voor Feyenoord - PSV 15:34

  Vilhena wordt zondag uitgezwaaid voor Feyenoord - PSV

  Het heeft even geduurd, maar Tonny Vilhena krijgt zondag zijn afscheid bij Feyenoord. De middenvelder wordt zondag voorafgaand…

 45. FC Twente maakt 2019 af zonder geblesseerde Verhaegh 15:25

  FC Twente maakt 2019 af zonder geblesseerde Verhaegh

  FC Twente mist Paul Verhaegh tot aan de winterstop. De verdediger viel vorig weekend in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (0-0)…

 46. Oosting verwacht 'wedstrijd vol kansen' tegen voetballend Twente 15:18

  Oosting verwacht 'wedstrijd vol kansen' tegen voetballend Twente

  Interim-trainer van Vitesse Joseph Oosting verwacht een levendige wedstrijd met veel kansen in het duel met FC Twente van…

 47. Emmen niet in beroep tegen straf Burnet: "Uitgebreid besproken" 15:02

  Emmen niet in beroep tegen straf Burnet: "Uitgebreid besproken"

  Weloverwogen tekende FC Emmen geen beroep aan tegen schorsing van Lorenzo Burnet. De verdediger kreeg tegen VVV-Venlo zijn…

 48. Lijnders tekent ook bij op Anfield en wordt bewierookt door Klopp 15:01

  Lijnders tekent ook bij op Anfield en wordt bewierookt door Klopp

  In het kielzog van Jürgen Klopp heeft ook Pepijn Lijnders zijn contract bij Liverpool verlengd. De assistent van de Duitse…

 49. Wormuth mist Konings tegen FC Utrecht: "Schorsing onterecht" 14:42

  Wormuth mist Konings tegen FC Utrecht: "Schorsing onterecht"

  Heracles Almelo speelt zondagmiddag tegen FC Utrecht. De twee ploegen staan op de zesde en zevende plaats en verschillen maar…

 50. Van den Brom dolblij met volledige fitte groep bij Utrecht 14:36

  Van den Brom dolblij met volledige fitte groep bij Utrecht

  Na drie nederlagen op rij proefde FC Utrecht zondag eindelijk weer eens het zoet van de overwinning. Bij FC Groningen werd er…

 51. Van Bommel: "Kampioenschap wordt echt heel moeilijk" 14:14

  Van Bommel: "Kampioenschap wordt echt heel moeilijk"

  Achter PSV'ers Michal Sadilek en Ritsu Doan staat een vraagteken voor de topper tegen Feyenoord. Het duo ontbrak donderdag ook…

 52. Oranje Leeuwinnen sluiten 2019 als derde van de wereld 14:11

  Oranje Leeuwinnen sluiten 2019 als derde van de wereld

  Het Nederlandse vrouwenteam heeft het jaar 2019 in de topdrie van de wereld afgesloten. De FIFA heeft vrijdag wereldkundig…

Meer nieuws