Gerard Nijkamp: van td in Zwolle naar general manager in de MLS

12 september 2019 – Gerard Nijkamp is sinds twee maanden verantwoordelijk voor het technisch beleid van FC Cincinnati. Een mooie, maar vooral ook zware uitdaging bij de splinternieuwe voetbalclub in de Major League Soccer. Als general manager stuurt hij er een heuse Nederlandse enclave aan, want een van zijn eerste beslissingen als GM was het aanstellen van hoofdtrainer Ron Jans. Daarnaast verdienen ook Ivar van Dinteren en Maikel van der Werff hun brood in Ohio. Deel II van de reportage over de MLS-club. 

Gerard Nijkamp: van td in Zwolle naar general manager in de MLS

Het is vrijdagmiddag, kort na de lunch, als Nijkamp de tijdelijke kantoorruimte op het trainingscomplex van FC Cincinnati binnenkomt. Hij is net terug van een aantal vergaderingen in de binnenstad, waar het grootste deel van het kantoorpersoneel van de club zich bevindt. De general manager leidt sinds zijn overstap van PEC Zwolle een druk bestaan, zo legt hij uit: "Het is rennen en vliegen hier, maar het bevalt ontzettend goed. Vanaf moment één had ik al een uitstekend gevoel over hetgeen hier staat en hoe de club het zelf al heeft opgetuigd tot nu toe. De bijdrage die ik daar aan kan gaan leveren voelde vanaf dag één goed. Dat goede gevoel is na twee maanden eigenlijk nog niet afgenomen."

Bezoek in Zwolle
De bestuurder, in Nederland meest recentelijk actief als technisch directeur van PEC Zwolle, had het niet in de planning staan om zijn vertrouwde grond te verlaten, maar kwam door zijn uitstekende staat van dienst in het oosten des lands min of meer bij toeval in de Verenigde Staten terecht. "Ik ben in het verleden al vaker benaderd door MLS-clubs", vertelt hij. "Vaak was alleen de timing voor mij persoonlijk niet goed, of was ik met Zwolle nog bezig met allerlei zaken. Dit keer was het moment echter wel juist, waardoor ik er nu vanaf het eerste gesprek positief in stond om voor dit avontuur te gaan."

De gesprekken met FC Cincinnati gingen van start nadat Nijkamp in Zwolle werd bezocht door een Amerikaanse delegatie. "Het contact tussen mij en de club is gelegd via Mike Mossel, een Nederlander die onderdeel uitmaakt van de groep eigenaren van FC Cincinnati en met een paar Amerikanen op werkbezoek kwam bij PEC. Die delegatie kwam langs om alle faciliteiten en de werkwijze van PEC Zwolle te bekijken en blijkbaar heb ik toen wel een aardige indruk achtergelaten. Een tijdje later belde Mossel me namelijk weer op met het bericht dat FC Cincinnati op zoek was naar een general manager. Ze zochten iemand van buitenaf, het liefst een Nederlander, en zo is het balletje gaan rollen."

De Nederlandse voetbalfilosofie was een belangrijke reden voor FC Cincinnati om in ons land op zoek te gaan naar een GM: "Mossel dacht deels aan mij vanwege de Hollandse school. Hij heeft natuurlijk de Dayton Dutch Lions opgericht, waar veel Nederlandse jongens bij betrokken zijn geweest. Ivar (van Dinteren, red.) heeft er bijvoorbeeld gespeeld en is er ook een tijdje trainer geweest. Zo liep er dus wel een duidelijke lijn met Nederland. Het verzorgde het dominante en pro-actieve voetbal waar wij voor staan en dat sprak ze ontzettend aan."

Hereniging met Jans
Toch was de nationaliteit van Nijkamp niet de enige reden voor zijn aanstelling. Zijn nieuwe club kwam er namelijk al snel achter dat snel succes boeken op het hoogste niveau nog niet zo makkelijk is als bijvoorbeeld Atlanta United het doet vermoeden. Van Nijkamp werd direct verwacht dat hij zijn netwerk zou aanspreken om met FC Cincinnati de weg naar boven in te slaan, omdat de resultaten vanaf het begin af aan al niet groots waren. 

"Het eerste wat ik moest doen was een hoofdtrainer aanstellen. Alan Koch was nog voor mijn komst ontslagen, dus ik heb direct een analyse gemaakt van wat deze club nodig had in een hoofdtrainer", aldus Nijkamp. "Uiteraard heb ik daarbij eerst in mijn eigen netwerk gekeken, maar vervolgens heb ik ook buiten de Nederlandse markt héél veel trainers gesproken. Uiteindelijk viel de keuze op Ron (Jans, red.)."

Van een schokeffect na de aanstelling van Jans is overigens geen sprake geweest, want in de eerste vijf wedstrijden onder de nieuwe oefenmeester werd slechts één punt behaald. Hoewel Nijkamp zijn hoofdtrainer diens eerste zege natuurlijk van harte gunt, is het resultaat in het restant van het huidige seizoen ondergeschikt aan het groeiproces van de club. "Feitelijk zijn we nu al bezig aan de voorbereiding op komend seizoen. Dan willen we resultaten zien en overwinningen boeken, zodat we een gooi kunnen gaan doen naar deelname aan de play-offs. Daar gaat onze 'roster-building' (samenstelling van selectie, red.) cruciaal in zijn."

Aan de selectie van FC Cincinnati ontbreekt inderdaad nog het nodige, want de ploeg boekte dit seizoen in totaal slechts vijf overwinningen. Volgend jaar ziet de groep er (dus) anders uit. "Ik praat nog even niet over specifieke posities. Het is duidelijk dat onze selectie extra kwaliteit nodig heeft, daarvoor zijn we momenteel bezig met een uitgebreide analyse. Op basis van data zijn we met de scouting en technische staf allerlei scenario's aan het loslaten op het komend seizoen, zodat we vervolgens kunnen bepalen wat er precies nodig is. Met die scenario's gaan we vervolgens naar de eigenaren van de club, waarna de selectie verder vorm zal krijgen."

Transferperikelen
Bij het vormgeven van de selectie krijgt de in Slagharen geboren voetbalbestuurder te maken met een heel ander pakket aan wet- en regelgeving dan hij in Nederland gewend was. De door de MLS opgelegde vereisten maken het voor ieder team een uitdaging om de eerste selectie volledig uitgebalanceerd aan het seizoen te laten beginnen. "Voor ik kwam heb ik me goed ingelezen in de regels die hier gelden. Je hebt bijvoorbeeld te maken met international spots, designated players en een quotum voor eigen talent, de zogeheten homegrown players", legt hij uit over de ingewikkelde regels, die doen denken aan de NBA-regels.

"Dat is anders dan ik gewend was, maar gelukkig gaat het uiteindelijk wel gewoon over voetbal. Dat betekent dat ik de best mogelijke spelers aan boord moet zien te krijgen. Gelukkig heb ik de beschikking over een juridisch specialist binnen mijn scoutingsteam, die alle MLS-regels op het gebied van transfers van haver tot gort kent. Zodoende kan ik me volledig focussen op de kwaliteiten van de spelers. Daarnaast krijg ik al werkende natuurlijk steeds meer kennis van het systeem, waardoor ik op een gegeven moment zelf kan inschatten welke spelers haalbaar zijn voor de club. Het MLS-systeem is dus ook weer geen rocket science."

Het drukke bestaan van Nijkamp en de nieuwe manier van werken waaraan hij moet wennen, weerhouden de GM er niet van om met volle teugen te genieten van zijn nieuwe avontuur. Met name de sportcultuur in de Verenigde Staten spreekt hem erg aan: "Ik vind het sowieso al mooi om in een andere cultuur te werken. Ik heb natuurlijk al wat buitenland-ervaring (Nijkamp werkte eerder in Qatar, red.), maar Amerika is wel een heel bijzonder land. Een sport-minded land, waarin alles wel lijkt ingericht om de sport zo goed mogelijk te laten functioneren." Hij is onder de indruk van hoe de Amerikanen sommige zaken aanpakken, maar is er tevens van overtuigd zelf ook zijn bijdrage te kunnen leveren aan het voetbal in Noord-Amerika: "Op verschillende vlakken lopen de Amerikanen echt wel op ons voor. Bijvoorbeeld op commercieel vlak, maar ook op het gebied van marketing en communicatie. Daar staat dan weer tegenover dat wij hier als Nederlands op technisch gebied nog wel het nodige kunnen toevoegen."

Lees ook: De Nederlandse enclave bij Cincinnati: hectiek, bouwen en afzien

Jeugdopleiding
Daarmee doelt Nijkamp niet in de laatste plaats op het opzetten van een jeugdopleiding. Die moet in Cincinnati snel worden uitgebreid, met hulp van de ervaringen die Nijkamp al opdeed tijdens zijn tijd in Zwolle: "We hebben nu twee jeugdelftallen, de Onder-15 en Onder-17, maar dat moeten er zo snel mogelijk meer worden. Uit de opleiding kun je namelijk homegrown players halen, wat voor ons als club financieel interessant is."

Het scouten van jeugdspelers is echter nog geen eenvoudige klus. Niet alleen moet FC Cincinnati zich zien te onderscheiden van het nabij gelegen Columbus Crew, er moet ook nog geconcurreerd worden met andere sporten die in de V.S. vaak populairder zijn dan voetbal. "Opleiden kost tijd. We zullen daarvoor in de regio een goed netwerk op moeten zetten, maar we vissen hier in dezelfde vijver als Columbus Crew (zo'n anderhalf uur verderop, red.). Gelukkig ben ik niet anders gewend. Met PEC visten we met vijf clubs in dezelfde vijver en ook daar was het gewoon een kwestie van het verschil maken, bijvoorbeeld door de infrastructuur van de club en de faciliteiten die we te bieden hadden. Dat is hier niet anders. Het verschil is dat je hier niet alleen te maken hebt met andere voetbalclubs, maar ook met andere sporten. Kinderen kunnen gaan voetballen, maar ook gaan basketballen of honkballen. Je merkt echter dat het voetbal groeit. Het is een sport geworden die hier door hele families wordt ervaren en ook opvallend veel door vrouwen. Dit in tegenstelling tot Europa, waar voetbal toch nog meer een mannen-dingetje is. En aangezien de moeders vaak de beslissing nemen welke sport hun kinderen gaan doen, groeit het voetbal hier gigantisch."

Lange termijn
Het opzetten van een solide jeugdopleiding moet in Cincinnati hand in hand gaan met de groei van het eerste elftal. Want hoewel de resultaten nu nog gigantisch tegenvallen en men onderaan de MLS bungelt, wil de club op termijn de prijzenkast kunnen vullen met eremetaal. Daar worden onder leiding van Nijkamp nu de eerste stappen in gezet: "Wij willen stap voor stap meer competitief worden, gestoeld op een data-gedreven scouting. Het uiteindelijke doel daarbij is het winnen van de MLS. Gaat dat over drie jaar lukken, of over vijf jaar? Misschien hebben we er wel tien jaar voor nodig", zo omschrijft hij het realisme binnen de club. Dan staat de volgende meeting al op de planning. Voor hij vertrekt spreekt Nijkamp zijn ambities voor FC Cincinnati nog eens uit: "Uiteindelijk moet er wel gepresteerd worden, anders haken supporters natuurlijk ook een keer af."

Door: Daan ten Berge

gerelateerd

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

 1. vrijdag 20 september 2019

 2. FC Twente laat kans op koppositie liggen, Heracles wint derby 22:04

  FC Twente laat kans op koppositie liggen, Heracles wint derby

  FC Twente is er niet in geslaagd om de koppositie in de Eredivisie te pakken. De ploeg uit Enschede ging verrassend ten onder in…

 3. De Graafschap en NAC zetten concurrentie op afstand 22:00

  De Graafschap en NAC zetten concurrentie op afstand

  De Graafschap en NAC Breda zijn de grote winnaar van de vrijdagavond geworden in de Eerste Divisie en lijken samen uit te gaan…

 4. Lampard hoopt op Mount en Kanté voor kraker tegen Liverpool 21:29

  Lampard hoopt op Mount en Kanté voor kraker tegen Liverpool

  De kans is klein, maar Chelsea-trainer Frank Lampard hoopt toch dat middenvelders Mason Mount en N'Golo Kanté op tijd fit zijn…

 5. Volgende kop rolt in Valencia: ook technisch directeur weg 21:06

  Volgende kop rolt in Valencia: ook technisch directeur weg

  Pablo Longoria vertrekt als technisch directeur bij Valencia. De Spaanse club, die tegenstander is van Ajax in de Champions…

 6. Portugees volgt Seedorf op als bondscoach van Kameroen 20:48

  Portugees volgt Seedorf op als bondscoach van Kameroen

  De Portugees Toni Conceição is de nieuwe bondscoach van Kameroen. Dat melden diverse media na berichtgeving door het…

 7. Flinke straf voor Antwerp na ongeregeldheden rond duel met AZ 20:25

  Flinke straf voor Antwerp na ongeregeldheden rond duel met AZ

  De Belgische club Royal Antwerp moet een boete van 46.250 euro betalen als straf voor de ongeregeldheden die ontstonden tijdens…

 8. Twijfels bij Stegeman over basisplaats voor topscorer Reza 20:02

  Twijfels bij Stegeman over basisplaats voor topscorer Reza

  Reza Ghoochannejhad mag dan wel vier doelpunten hebben gemaakt tegen RKC Waalwijk afgelopen weekend, maar dat wil nog niet…

 9. Zweedse verdediger Olsson (ex-NEC) stopt met voetballen 19:34

  Zweedse verdediger Olsson (ex-NEC) stopt met voetballen

  Jonas Olsson hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De Zweedse verdediger, die in Nederland drie seizoenen voor NEC speelde…

 10. Zekhnini vervangt geschorste Nakamura bij FC Twente in derby 19:03

  Zekhnini vervangt geschorste Nakamura bij FC Twente in derby

  Rafik Zekhnini is bij FC Twente de vervanger van de geschorste Keito Nakamura in de derby van vanavond tegen Heracles Almelo. De…

 11. Blind staat open voor nieuw contract bij Ajax: "Loop niet zo weg" 18:42

  Blind staat open voor nieuw contract bij Ajax: "Loop niet zo weg"

  Het is niet uitgesloten dat Daley Blind de volgende Ajax-speler is die een nieuw contract zal ondertekenen in Amsterdam. De…

 12. Jonge Griekse middenvelder tekent contract bij Willem II 18:12

  Jonge Griekse middenvelder tekent contract bij Willem II

  Willem II heeft Christos Voutsas officieel vastgelegd. De 18-jarige Griekse middenvelder heeft vanochtend een contract getekend…

 13. Emmen gaat voor stunt tegen Feyenoord: "Alles moet kloppen" 17:48

  Emmen gaat voor stunt tegen Feyenoord: "Alles moet kloppen"

  Op een uitverkochte Oude Meerdijk hoopt FC Emmen komende zondag na drie nederlagen op rij weer een overwinning te boeken in de…

 14. Braziliaanse bondscoach Tite heeft geen plaats voor Neres 17:18

  Braziliaanse bondscoach Tite heeft geen plaats voor Neres

  David Neres is niet opgeroepen door bondscoach Tite voor de nationale ploeg van Brazilië. De buitenspeler kon in de vorige…

 15. Groenendijk zinspeelt op andere keeper bij ADO in duel met AZ 17:04

  Groenendijk zinspeelt op andere keeper bij ADO in duel met AZ

  ADO Den haag treedt komende zondagmiddag tegen AZ mogelijk aan met een andere keeper onder de lat dan afgelopen weekend tegen…

 16. Grim kampt met defensieve problemen in aanloop naar Sparta 16:54

  Grim kampt met defensieve problemen in aanloop naar Sparta

  RKC Waalwijk kent defensieve problemen in de aanloop naar de wedstrijd van zaterdag tegen Sparta Rotterdam. De Waalwijkers…

 17. Feyenoord moet Sinisterra door blessure missen tegen Emmen 16:35

  Feyenoord moet Sinisterra door blessure missen tegen Emmen

  Feyenoord kan in de uitwedstrijd van komende zondagmiddag tegen FC Emmen geen beroep doen op buitenspeler Luis Sinisterra. De…

 18. Buijs houdt ondanks mindere periode vertrouwen in zijn elftal 16:33

  Buijs houdt ondanks mindere periode vertrouwen in zijn elftal

  Danny Buijs houdt vertrouwen in de kern van FC Groningen, ondanks de tegenvallende resultaten tot dusver. De oefenmeester gaat…

 19. Håland Speler van de Week, Cuadrado maakt Goal van de Week 16:28

  Håland Speler van de Week, Cuadrado maakt Goal van de Week

  Erling Håland en Juan Cuadrado hebben een prijs ontvangen voor hun sterke optredens in de Champions League-speelronde van…

 20. Xavi vol lof over Frenkie de Jong: "Hij heeft alles" 16:05

  Xavi vol lof over Frenkie de Jong: "Hij heeft alles"

  Voormalig Barcelona-aanvoerder Xavi heeft zich lovend uitgesproken over één van zijn opvolgers op het Catalaanse middenveld…

 21. Slot: "Niet uit te sluiten dat we zondag wat aanpassingen doen" 15:59

  Slot: "Niet uit te sluiten dat we zondag wat aanpassingen doen"

  Arne Slot sluit niet uit dat hij wat aanpassingen gaat doen in zijn elftal voor de wedstrijd van zondag tegen ADO. Na de fysieke…

 22. Van den Brom wil gevoel van winnen vasthouden met FC Utrecht 15:48

  Van den Brom wil gevoel van winnen vasthouden met FC Utrecht

  John van den Brom is blij dat het goede gevoel terug is bij FC Utrecht. Zijn elftal won vorige week met 3-1 van FC Emmen en dat…

 23. Prachtige actie: Rangers betaalt kosten van crematie Ricksen 15:30

  Prachtige actie: Rangers betaalt kosten van crematie Ricksen

  Dat het overlijden van Fernando Ricksen er hard in heeft gehakt bij Rangers FC, werd al duidelijk. Rondom het duel met Feyenoord…

 24. Fortuna Sittard wil Ricksen eren in beladen duel met Vitesse 15:25

  Fortuna Sittard wil Ricksen eren in beladen duel met Vitesse

  Fortuna Sittard speelt zaterdag een beladen wedstrijd tegen Vitesse, de verwachting is dat de spelers bij vertrek in Sittard…

 25. Botteghin neemt het op voor Karsdorp: "Het raakt ons" 15:19

  Botteghin neemt het op voor Karsdorp: "Het raakt ons"

  Op meerdere gebieden beleefde Feyenoord donderdag een teleurstellende avond in de Europa League. Niet alleen de 1-0 nederlaag…

 26. Fraser heeft captain Auassar terug voor belangrijk duel met RKC 15:03

  Fraser heeft captain Auassar terug voor belangrijk duel met RKC

  Henk Fraser beseft dat Sparta Rotterdam een belangrijke wedstrijd speelt tegen RKC Waalwijk komend weekend. In de laatste duels…

 27. Laporte en Stones voorlopig uit de roulatie bij Manchester City 14:59

  Laporte en Stones voorlopig uit de roulatie bij Manchester City

  Manchester City zal het voorlopig zonder verdedigers John Stones en Aymeric Laporte moeten stellen. Pep Guardiola bevestigde dit…

 28. Vitesse wil zich in Airborne-duel revancheren voor oorwassing 14:57

  Vitesse wil zich in Airborne-duel revancheren voor oorwassing

  Als ongeslagen koploper reisde Vitesse vorige week af naar Eindhoven, waar het vervolgens door PSV een kopje kleiner werd…

 29. KNVB start vooronderzoek na kritische uitspraken Jansen 14:35

  KNVB start vooronderzoek na kritische uitspraken Jansen

  De KNVB heeft een vooronderzoek ingesteld naar Anco Jansen na aanleiding van zijn uitspraken over de kwaliteit van de…

 30. Van Bommel duwt Ajax in favorietenrol: "Heel veel geld" 14:23

  Van Bommel duwt Ajax in favorietenrol: "Heel veel geld"

  De topwedstrijden stapelen zich in rap tempo op voor PSV. Na de zege van donderdag op Sporting Portugal staat er zondag wederom…

 31. VVV-Venlo verlengt contract van doorgebroken Linthorst 14:22

  VVV-Venlo verlengt contract van doorgebroken Linthorst

  VVV-Venlo heeft het contract van talent Evert Linthorst opengebroken en verlengd. De middenvelder ligt door de nieuwe…

 32. Bosz gaat voor herstel, Schreuder blijft vertrouwen houden 14:14

  Bosz gaat voor herstel, Schreuder blijft vertrouwen houden

  Peter Bosz is blij dat zijn ploeg drie dagen na de verloren wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou alweer revanche kan nemen. Zaterdag…

 33. Weg ligt open naar Spaans paspoort voor Ansu Fati 13:56

  Weg ligt open naar Spaans paspoort voor Ansu Fati

  De wens van Ansu Fati om voor de Spaanse nationale ploegen te spelen, zal in vervulling gaan. Vrijdag is duidelijk geworden dat…

 34. Ten Hag met vrijwel fitte groep naar PSV en wil attractief spelen 13:55

  Ten Hag met vrijwel fitte groep naar PSV en wil attractief spelen

  Erik ten Hag verwacht dat hij kan beschikken over Hakim Ziyech en Donny van de Beek in de topper tegen PSV. Hoewel eerstgenoemde…

 35. Definitieve ontwerp van nieuw Feyenoord-stadion opgestuurd 13:33

  Definitieve ontwerp van nieuw Feyenoord-stadion opgestuurd

  Het definitieve ontwerp voor het nieuwe Feyenoord is af en opgestuurd naar de Gemeente Rotterdam. Het archictectenbureau OMA…

 36. Voetbalvakbond wil maatregelen voor duels in extreme hitte 13:30

  Voetbalvakbond wil maatregelen voor duels in extreme hitte

  Er komen mogelijk nieuwe regels voor het voetballen in extreme hitte. Voetbalvakbond FIFPro werkt aan een plan waarbij de…

 37. Danjuma hervat training bij Bournemouth en werkt naar debuut 12:48

  Danjuma hervat training bij Bournemouth en werkt naar debuut

  Arnaut Groeneveld komt steeds dichterbij zijn debuut namens Bournemouth. De aanvaller stapte afgelopen zomer van Club Brugge…

 38. Nieuw hoofdstuk: Feyenoord O19 - Ajax O19 afgelast door KNVB 12:48

  Nieuw hoofdstuk: Feyenoord O19 - Ajax O19 afgelast door KNVB

  De 'mini-klassieker' tussen Feyenoord Onder-19 en Ajax Onder-19 blijft de gemoederen bezig houden. De Rotterdammers wilden de…

 39. Ministers hebben spijt van voetbal kijken: "Niet moeten doen" 12:23

  Ministers hebben spijt van voetbal kijken: "Niet moeten doen"

  Er werd donderdagavond een opmerkelijke foto de wereld in geslingerd door journalist Ron Fresen. Hij plaatste een foto op…

 40. Keita op de weg terug, ook Alisson zet stappen in herstel 12:00

  Keita op de weg terug, ook Alisson zet stappen in herstel

  Liverpool heeft goed nieuws ontvangen uit de ziekenboeg. Naby Keita traint namelijk weer volledig mee met zijn ploeggenoten…

 41. Argentinië tegen Messi's straf van drie maanden in beroep 11:57

  Argentinië tegen Messi's straf van drie maanden in beroep

  Argentinië gaat in beroep tegen de schorsing van Lionel Messi. De aanvaller werd voor liefst drie maanden geschorst na een…

 42. Solskjær mist Martial, Pogba en Shaw met United tegen WHU 11:32

  Solskjær mist Martial, Pogba en Shaw met United tegen WHU

  Manchester United kan komend weekend op bezoek bij West Ham United geen beroep doen op Paul Pogba, Anthony Martial en Luke Shaw.…

 43. Promes: duel met PSV mooie test om te zien waar we staan 11:06

  Promes: duel met PSV mooie test om te zien waar we staan

  Ajax-speler Quincy Promes ziet de wedstrijd tegen PSV komend weekend als een goede test. Hoewel de Amsterdammers al veel grote…

 44. ADO Den Haag speelt met 'Spieren voor Spieren' op de mouw 10:37

  ADO Den Haag speelt met 'Spieren voor Spieren' op de mouw

  ADO Den Haag draagt de komende tijd shirts met 'Spieren voor Spieren' op de zijkant. De Eredivisie-club gaat een samenwerking…

 45. Baumgartl kijkt uit naar 'Ajax': "Hetzelfde als Bayern - Dortmund" 10:27

  Baumgartl kijkt uit naar 'Ajax': "Hetzelfde als Bayern - Dortmund"

  Voor het eerst in zijn loopbaan gaat Timo Baumgartl de wedstrijd tussen PSV en Ajax spelen. De Eindhovense zomeraanwinst, die…

 46. Van den Boomen tegenover FC Eindhoven: "Een aparte wedstrijd" 10:13

  Van den Boomen tegenover FC Eindhoven: "Een aparte wedstrijd"

  Branco van den Boomen maakte deze zomer na een lange periode van onzekerheid de overgang van FC Eindhoven naar De Graafschap. En…

 47. Overzicht: de mooiste wedstrijden in het buitenland 09:50

  Overzicht: de mooiste wedstrijden in het buitenland

  In Nederland springt PSV - Ajax uiteraard het meest in het oog dit weekend, maar ook in het buitenland hebben de competities…

 48. Van den Abbeele koos bewust voor weinig huurlingen bij NAC 09:30

  Van den Abbeele koos bewust voor weinig huurlingen bij NAC

  NAC Breda bouwde deze zomer aan een compleet nieuw elftal en is daarin meer dan geslaagd. Technisch directeur Tom van den…

 49. Viergever wil vlammen met PSV in Europa: "Selectie is hongerig" 09:28

  Viergever wil vlammen met PSV in Europa: "Selectie is hongerig"

  Het Europa League-avontuur van PSV is uitstekend begonnen. Van Sporting Portugal, wat als de belangrijkste concurrent kan worden…

 50. Dost krijgt koude douche van Arsenal: "Ik kan beter" 09:09

  Dost krijgt koude douche van Arsenal: "Ik kan beter"

  Bas Dost begon donderdag in de basis in de Europa League-wedstrijd tegen Arsenal, maar zal geen fijne gevoelens overhouden aan…

 51. Kluivert: "Het eerste jaar was moeilijk, nu gaat het beter" 08:50

  Kluivert: "Het eerste jaar was moeilijk, nu gaat het beter"

  Onder de nieuwe trainer Paolo Fonseca heeft Justin Kluivert zijn draai helemaal gevonden bij AS Roma. De Nederlander was…

Meer nieuws