Ajax beloont viertal talenten met officiële plek in A-selectie

12 september 2019, 13:58   Bijgewerkt: 12 september 2019, 22:08

Ajax heeft Jurgen Ekkelenkamp, Noa Lang, Ryan Gravenberch en Sergino Dest officieel overgeheveld naar de A-selectie van Ajax. Het kwartet maakte al deel uit van het eerste, maar krijgen nu ook een eigen plek in de kleedkamer. Officieel waren ze namelijk nog onderdeel van de beloftenploeg.

Ekkelenkamp, Gravenberch en Lang maakten vorige seizoen al hun officiële debuut voor Ajax, maar wisten door de hevige concurrentiestrijd op het middenveld nog geen vaste basisplek af te dwingen. Vooralsnog maakten zij voornamelijk hun minuten in Jong Ajax, alleen Lang mocht dit seizoen één keer invallen in de Eredivisie. Ze kregen voor het seizoen ook nog geen rugnummer, al was de verwachting wel dat ze die snel wel zouden krijgen. Inmiddels hebben ze wel een nummer ontvangen: van nummer 26 tot en met 29. 

"Kansen moet je verdienen en dat hebben deze spelers in de afgelopen periode gedaan", aldus trainer Erik ten Hag op de clubsite. "Ze tonen de potentie om een bijdrage te leveren aan Ajax 1 en daarom worden ze overgeheveld naar de selectie." Dest maakte indruk in de voorbereiding en maakte in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV pas zijn officiële debuut. Sindsdien viel de rechtsback regelmatig in en verscheen hij zelfs al een paar keer aan de aftrap. Ajax zou vanwege zijn goede optredens zijn contract willen openbreken.

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen