22 buitenlanders bij Fortuna: "Er is geen groepjesvorming"

13 september 2019, 10:18

Als Fortuna Sittard dit seizoen om iets bekend staat, dan is het wel om het feit dat er veel buitenlanders in de selectie zitten. Bij de Limburgers maken dit voetbaljaar liefst 22 buitenlanders deel uit van de eerste selectie. Trainer Sjors Ultee vindt dat verstandig.

Omdat Fortuna zoveel jongens van buiten Nederland heeft, zitten de spelers in hetzelfde schuitje. "Doordat we zoveel verschillende nationaliteiten hebben, is er geen groepjesvorming", legt trainer Sjors Ultee uit aan De Telegraaf. "Als we een grote groep Nederlandse spelers zouden hebben en een grote groep van een andere nationaliteit, dan zou je twee groepen kunnen krijgen. Daar is bij ons geen sprake van. Bovendien trekken de jongens uit het buitenland heel veel met elkaar op. Nederlandse jongens gaan in het algemeen eerder naar huis na de training, want zij hebben hier een heel leven buiten het voetbal. De jongens uit het buitenland zitten allemaal in dezelfde situatie. Ze hebben gekozen voor het avontuur, hebben hun thuis achtergelaten voor Sittard om daar hun droom te verwezenlijken en daarbij vinden ze steun bij elkaar. Dat helpt om er een hechte groep van te maken."

Ultee, die eerder bij FC Twente in de technische staf zat, weet hoe het is om met buitenlanders te werken. "Ik heb meegemaakt bij Twente dat een buitenlandse jongen doodongelukkig was, omdat hij geen tv-zenders uit zijn land kon ontvangen. Het zijn jongens van een jaar of twintig die in een ander land worden gedropt, een beetje Engels kennen en verder op zichzelf zijn aangewezen. Dan moet je ze niet aan hun lot overlaten. Als technische staf ben je extra alert op bepaalde dingen en dat geldt ook voor de medische staf en ervaren jongens in de ploeg als Mark Diemers, Mica Pinto en Jorrit Smeets, die af en toe een signaal geven als een speler ongelukkig is of problemen heeft."

Fortuna is moeizaam aan het nieuwe seizoen begonnen. Na vier duels staat de teller pas op twee punten.

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen