Boukhari: "Mentaliteit van Marokkanen kan nog steeds veel beter"

13 september 2019, 08:50

Willen Marokkanen de absolute top bereiken, dan moet er iets veranderen in de mentaliteit van de spelers. Dat is althans de mening van Nourdin Boukhari, huidig assistent-trainer van Sparta Rotterdam. Volgens de Marokkaan is er op mentaal vlak nog veel te verbeteren.

De voormalig aanvaller stelt dat er nog nooit een Marokkaan de absolute wereldtop gehaald heeft. "Ik doel op clubs als FC Barcelona en Real Madrid", legt Boukhari uit aan het Algemeen Dagblad. "Waarom spelen daar wel Chilenen of Brazilianen? Heel simpel: kwestie van mentaliteit. De mentaliteit van Marokkanen kan nog steeds veel beter. Op tijd komen, je aan afspraken houden; daarin is een wereld te winnen."

"En weet je wat het mooie is?", vervolgt de oud-international. "Bij Sparta hebben jongens als Auassar, Harroui en Rayhi die drive wél. In die zin worden 'wij' ook ouder en wijzer, hè. Een Marokkaan die de wereldtop haalt zou in dat opzicht een zegen zijn. Ik hoop dat Ihattaren diegene is. Dan hebben jonge Marokkanen nog nadrukkelijker iemand aan wie ze zich kunnen spiegelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen