Henderson gaf Lallana advies: kijk naar hoe De Jong speelt

13 september 2019, 11:56

Liverpool-trainer Jürgen Klopp heeft tijdens de voorbereiding geëxperimenteerd met Adam Lallana als meest controlerende middenvelder. Dat is een positie waarop de 31-jarige Engelsman gedurende zijn loopbaan weinig heeft gespeeld. Om erachter te komen hoe hij die positie moet invullen, heeft Lallana op aanraden van teamgenoot Jordan Henderson beelden van Frenkie de Jong en Fabinho bekeken.

Lallana is in het nieuwe seizoen alleen nog maar als invaller binnen de lijnen gekomen. "Ik wacht nog steeds op mijn kans als nummer zes. Die kans komt er misschien wel, misschien niet, maar de positie interesseert me zeker. Ik vind het erg stimulerend omdat ik meer in balbezit kom dan voorheen. Als nummer acht maak je veel loopacties en bied je je vaak aan zonder de bal te krijgen", aldus de middenvelder tegen The Times.

"Jordan heeft me verteld om naar beelden van Frenkie de Jong te kijken. Hij dribbelt iets meer dan andere zessen, waardoor hij automatisch wat meer risico neemt, maar dat past bij mijn spel", vervolgt hij. "Ik kijk nu veel naar meer naar spelers die op zes spelen, want ik weet inmiddels wat je als nummer acht moet doen."

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen