Ajax mist Van de Beek en Mazraoui, Tadic nog een twijfelgeval

13 september 2019, 13:48   Bijgewerkt: 13 september 2019, 14:09

Ajax kan zaterdag tegen sc Heerenveen niet beschikken over Donny van de Beek en Noussair Mazraoui. Eerstgenoemde speler is nog niet hersteld van een spierblessure die hij opliep in de play-offs van de Champions League. Mazraoui is niet ongeschonden uit de interlandperiode gekomen. Over de inzetbaarheid van Dusan Tadic kon trainer Erik ten Hag vrijdag tijdens de persconferentie nog geen duidelijkheid geven.

Voor Van de Beek komt het duel met Heerenveen simpelweg te vroeg. De middenvelder nadert zijn rentree en is er mogelijk wel bij als Ajax het midweeks in de Champions League opneemt tegen Lille. "We werken van dag tot dag met Donny, maar zijn voorzichtig. We willen niet dat hij in herhaling valt met zijn blessure. Hij zal er zaterdag niet bij zijn, maar we werken toe naar dinsdag", zei de trainer.

Zowel Tadic als Mazraoui is niet ongeschonden uit de interlandperiode gekomen. De Serviër heeft een lichte spierblessure opgelopen en liet daardoor het EK-kwalificatieduel met Luxemburg schieten. "Ik kan me voorstellen dat hij niet speelt tegen Heerenveen. Hij komt met klachten terug, dus dat is zeker een overweging", vertelde Ten Hag, die hoopt dat Mazraoui inzetbaar is tegen Lille. "We hopen dat het zich zo snel mogelijk oplost. Ik denk dat het vrij snel kan gaan." Goed nieuws heeft Ten Hag over Siem de Jong: de dertigjarige middenvelder hoort zaterdag weer een keer bij de wedstrijdselectie.

Ajax kan tegen Heerenveen voor de vierde keer op rij winnen in de Eredivisie. De Amsterdammers nemen bij een zege in elk geval voor een paar uur de koppositie over van Vitesse. De club uit Arnhem gaat zaterdagavond op bezoek bij Ajax' grootste concurrent: PSV.

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen