Heerenveen wil Ajax pijn doen: "Die kwaliteiten hebben we"

13 september 2019, 16:37

Johnny Jansen realiseert zich dat het een hels karwei wordt om Ajax zaterdag punten afhandig te maken. Toch ziet de trainer van sc Heerenveen het duel in de Johan Cruijff ArenA met vertrouwen tegemoet. "Het is een enorme uitdaging om zo goed mogelijk met elkaar te verdedigen, te voetballen, te counteren, Ajax pijn te doen en een resultaat neer te zetten", aldus Jansen.

Ajax is in het nieuwe seizoen nog ongeslagen, maar Erik ten Hag heeft zijn ideale samenstelling nog niet gevonden. Dat weet ook Jansen. "Er staat een andere ploeg. Ze hebben een ander middenveld met Martinez en Alvarez en centraal achterin met Blind en Veltman is toch een ander verhaal dan met De Ligt. Hij was echt een kei afgelopen seizoen. Ajax is misschien een beetje zoekende, maar individueel is het nog steeds echt goed. Veltman is wel gewoon Nederlands international hé."

De trainer van de Friezen vindt dat Ajax heel goed is in de kleine ruimtes. "Als het balletje eenmaal goed valt, maken ze de 1-0 en de 2-0 en dan gaat de tegenstander iets meer risico's nemen want die denken van 'potverdikkeme, we willen hier ook niet afgeslacht worden, we willen meedoen in die wedstrijd.' Vervolgens worden de ruimtes groot op het veld en dan heeft Ajax het vermogen om het helemaal kapot te spelen."

Dat Ajax een vol programma heeft, kan volgens Jansen in het voordeel van Heerenveen werken. "Er komen net spelers van interlandvoetbal terug en volgende week wacht de Champions League alweer. Ik weet het niet, maar ik kan me voorstellen dat ze de wedstrijd zo snel mogelijk dood willen maken", denkt de trainer. "Als wij erin slagen overeind te blijven wordt het interessant. We moeten proberen Ajax te ontmoedigen en van daaruit pijn zien te doen. Dat kan, die kwaliteiten hebben we gewoon in onze ploeg."

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen